Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Το δόγμα Σπίρτζη: «Μπάτε σκύλοι αλέστε»…

Απόψεις Γιάννης Μιχαήλ

Ο μέγιστος πολιτικός ανήρ, το αγλάισμα του ελληνικού κοινοβουλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Χρήστος Σπίρτζης, κατέθεσε στο δημόσιο ακροατήριο, ρηξικέλευθες προτάσεις, οι οποίες- είναι βέβαιον- ότι θα ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι ο κύριος Σπίρτζης, κατά την ευδόκιμο θητεία του στο ΠΑΣΟΚ, ήταν παραγωγός ιδεών και αντιλήψεων, οι οποίες ακόμα και σήμερα διδάσκονται στα πολιτικά τμήματα των Νομικών Σχολών.

Αυτό ακριβώς, το μέγεθος εξετίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, ειρήσθω, είναι ειδήμων στην αναζήτηση ταλέντων, γι’ αυτό και τον ενέταξε στο κόμμα του, μαζί με άλλα «καϊνάρια», τα οποία αυτομόλησαν από το- τέως- μεγάλο Κίνημα και σήμερα είναι στελέχη πρώτης γραμμής στην επονομαζόμενη «πρώτη φορά αριστερά». Ο κύριος Σπίρτζης, μαζί με μια πλειάδα συντρόφων του στην πλατεία Κουμουνδούρου (τα… πρόσωπα τα γνωρίζει πλήθος ψηφοφόρων), αποτελούν τα δόρατα αιχμής, που θα εξαποστείλουν από το Μέγαρο Μαξίμου, τον… ακροδεξιό και άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, θα διαδραματίσει ο κύριος Σπίρτζης, ο οποίος θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν έρθει ο Αλέξης… εν τη βασιλεία του. Ο μελλοντικός υπουργός θα καταργήσει εν τω άμα, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την ομάδα «Δράση», την ομάδα «Οδός» και την ομάδα «Μαύροι Πάνθηρες».

Κι αυτές οι… δημοκρατικές διαδικασίες θα γίνουν πράξη, «γιατί πρέπει να καταργηθούν – όπως είπε- όλοι οι εσμοί της ακροδεξιάς αντίληψης στην Αστυνομία που θέσπισε η Νέα Δημοκρατία».

Δηλαδή, ο… προαλειφόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης μας τάζει βίον «ανέσπερον» και ζωή «παραδεισένια». Εάν είναι έτσι να δεχθούμε τις απόψεις του κυρίου Σπίρτζη. Με μία, όμως, προϋπόθεση. Να μάθει και να ενστερνιστεί την παροιμία «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Και για το φινάλε. Ποιος θα επεμβαίνει στα επεισόδια που εξελίσσονται κάθε μέρα στους χώρους των Πανεπιστημίων, αλλά και ποιοι θα «τρέχουν» στις κλήσεις πολιτών όταν απειλούνται από κάθε είδους παραβατικά στοιχεία; Μήπως οι «εσμοί της ακροαριστερής αντίληψης»;

Ρωτάμε, κύριε Τσίπρα. Και μην περιμένεις να δοξασθείς… κρυπτόμενος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...