Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

To κρίσιμο τετράμηνο μέχρι το Φθινόπωρο και η στρατηγική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές μετρά ουσιαστικά αντίστροφα και τα τρία κόμματα που θα πρωταγωνιστήσουν το βράδυ των εθνικών εκλογών ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Η διαμόρφωση ενός ασφαλή οδικού χάρτη εν μέσω οικονομικής κρίσης με διεθνείς προεκτάσεις είναι παρακινδυνευμένη, ωστόσο Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται πυρετωδώς για υψηλούς τόνους και σκληρές μάχες. Τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων καταδεικνύουν στην παρούσα φάση μια εμφανή αβεβαιότητα ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει αυτοδυναμία, αν και είναι η προκήρυξη των εκλογών που θα φανερώσει την πραγματική δυναμική των κομμάτων.

Στην Πειραιώς επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα που δημιούργησε το πρόσφατο τακτικό συνέδριο και να αυξήσουν τα ποσοστά συσπείρωσης, παράγοντας καθοριστικός για την επίτευξη του εκλογικού στόχου. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιταχύνουν τους ρυθμούς τους στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, της απασχόλησης και των επενδύσεων που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης σε όλες τις περιφέρειες.

Επιπλέον δίνουν ειδικό βάρος στο να κερδίσουν το στοίχημα του καλοκαιριού με αυξημένο τουριστικό ρεύμα, επιπρόσθετα έσοδα στα κρατικά ταμεία και εξισορρόπηση του οικονομικού κλίματος, ενώ προετοιμάζονται πυρετωδώς σε επίπεδο πολιτικής προστασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και την αποφυγή των περσινών  εικόνων.

Στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης στα ύψη, καθιστώντας σαφές πως από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσουν στρατηγική σκληρού ροκ απέναντι στο κυβερνών κόμμα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Την ίδια ώρα, ποντάρουν πολλά τόσο στην κυβερνητική φθορά, όσο και στην υψηλή συμμετοχή των πολιτών στην εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής, που αποτελεί μια καλή ευκαιρία αφύπνισης του κομματικού μηχανισμού.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απολαμβάνουν τη σταθερή άνοδο του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, κινούνται μεθοδικά και αθόρυβα με διάθεση σύνθεσης και ανανέωσης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεδιπλώνει στο επερχόμενο συνέδριο τη συνολική πρόταση της παράταξης για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Μετά από αρκετά χρόνια το ΠΑΣΟΚ μπαίνει δυναμικά στο πολιτικό παιχνίδι,αν και χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να μετατραπεί η θετική γνώμη σε ψήφο την κρίσιμη στιγμή.

Εν κατακλείδι, ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει πως οι εκλογές θα γίνουν σε δώδεκα μήνες. Ωστόσο, το Φθινόπωρο θα εκτιμηθεί εκ νέου κατάσταση και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το στήσιμο της κάλπης μέσα στο 2022. Η χώρα έχει ήδη μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...