Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Το λυκόφως της Αυγής

Όλοι όσοι εργάζονται στον Τύπο (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό), κάθε φορά που «κλείνει» κάποια εφημερίδα, λυπούνται ειλικρινά, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι κάποιοι από τους συναδέλφους τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την βάσανο της ανεργίας, αντιμετωπίζοντας ακόμα και προβλήματα επιβίωσης.

Αυτή είναι μια ξεκάθαρη στάση, από την οποία εμφορούνται, όλοι οι συνετοί, νουνεχείς, δημοκρατικοί πολίτες. Ως εκ τούτου, θα εκφράσουμε την συμπάθειά μας, προς τους εργαζόμενους στην «Αυγή», μιας ιστορικής εφημερίδος της αριστεράς, αλλά θα διαφωνήσουμε οριζοντίως και καθέτως, με την μεμψίμοιρη άποψη και την κλαυθμηρία του τέως (πλέον) διευθυντού Άγγελου Τσέκερη, ο οποίος με ένα σύντομο κείμενο προσπάθησε να δικαιολογήσει την εκδοτική αποτυχία, η οποία οδήγησε στο λουκέτο.

Ο κύριος Τσέκερης, αφού τονίζει ότι «η Κυκλοφορία της εφημερίδος ήταν δραματικά υποτιμημένη», την αιτιολογεί με ένα αφελές επιχείρημα, ωσάν να κομίζει γλαύκα στην Αθήνα. Υποστηρίζει, νομίζοντας ότι απευθύνεται προς αφελείς πώς «εάν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενό της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημερίδα όπως του αξίζει».

Καινοφανείς απόψεις οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα, ότι παρόμοιες θεωρίες εκφράζουν όσοι διακατέχονται από τρικυμία εν κρανίω. Εκτός, αν κάτι άλλο ήθελε να πει ο… ποιητής και δεν ήθελε να το δημοσιοποιήσει, λειτουργώντας με την μυστικοπάθεια από την οποία διακατέχονται τα αριστερά κογκλάβια. Δηλαδή, τι σημαίνει η φράση «εάν δείχναμε ενδιαφέρον», κλπ κλπ. Τους εμπόδιζε κανείς, ώστε να μην εκδίδουν σοβαρή εφημερίδα ή αυτή ήταν η κομματική γραμμή την οποία έπρεπε – ασμένως- να υπηρετούν.

Για να μην υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, όπως κάνουν σε κάθε τους ενέργεια, θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι η απαξίωση της Αυγής και κατ’ επέκταση η μηδαμινή κυκλοφορία της, ήταν απότοκα της εχθροπαθούς, μίζερης, και εμμονικής πολιτικής γραμμής που ακολουθεί το κόμμα τους, καθώς σπέρνουν κάθε μέρα το μίσος και τον διχασμό στην κοινωνία.

Ο κόσμος έχει γνώση, κρίση και μνήμη. Γι’ αυτό, η «πρώτη φορά αριστερά», όσο και ο αρχηγός Αλέξης Τσίπρας οδεύουν ολοταχώς προς το περιθώριο της ιστορίας, εκεί άλλωστε από όπου προέρχονται.

Τα πρωτοσέλιδα της Αυγής, ήταν μια αποτύπωση της εικόνας του κόμματος. Ας μην αναζητούν αλλού… ευθύνες για την αποτυχία της εφημερίδος. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...