Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Το οικονομικό πρόγραμμα του μπακαλόγατου Αλέξη-Ζήκου

Ενδεδυμένος με την λεοντή του γαλαντόμου, εμφανίστηκε και εφέτος στη Θεσσαλονίκη στη Διεθνή Έκθεση, από το βήμα της οποίας, όπως κατά παράδοση, εδώ και μια δεκαετία συνηθίζει, μοίρασε αφειδώς καλούδια σε όλους τους Έλληνες – πλην εκείνων, εννοείται, οι οποίοι «λυμαίνονται» το δημόσιο χρήμα. 

Το ρεσιτάλ αυτό της παροχολογίας, όπως διατείνεται ο μέγιστος διανοητής και οικονομολόγος Αλέξης Τσίπρας (τύφλα να έχουν ο Άνταμ Σμιθ ή ο Ντέιβιντ Ρικάρντο) είναι κοστολογημένο, όπως ακριβώς ήταν και το προηγούμενο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο όταν εφαρμόστηκε μετά το 2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καταβαράθρωσε την ελληνική οικονομία

Αυτά βέβαια, είναι ψιλά γράμματα, στα οποία αιδημόνως αποφεύγει να αναφέρεται, όπως ακριβώς κάνει και για τα περισσότερα από τα ανομήματά του, που άφησε πεσκέσι στο πολιτικό στερέωμα της χώρας μας. 

Πάντως, οι λογαριασμοί του ανοιχτοχέρη Αλέξη, ωχριούν μπροστά σε εκείνους που έκανε ο περίφημος μπακαλόγατος Ζήκος (τον υποδυόταν ο υπέροχος Χατζηχρήστος), όταν παρέδιδε τον λογαριασμό της ημέρας στο αφεντικό του μπακάλικου. 

Ποια είναι τα δύο μεγαλύτερα οικονομικά οράματα του Τσίπρα, τα οποία προφανέστατα τα επεξεργάστηκαν – τρόπος του λέγειν- άριστοι οικονομολόγοι , οι οποίοι αντλούν τις γνώσεις τους από τα κιτάπια της Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας , της εποχής Στάλιν και Λένιν.

Μόλις αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Αλέξης, θα κρατικοποιήσει την ΔΕΗ και την Εθνική Τράπεζα. Σε ότι αφορά την πρώτη εταιρεία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την παρέδωσε στην Νέα Δημοκρατία, λίγο πριν την χρεοκοπία. Όμως το αριστερό κέρας, τηρεί αιδήμονα σιγή. 

Πιστοί, όμως, στις δοξασίες τους και εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες τους θέλουν να επαναφέρουν την εταιρεία υπό κρατικό έλεγχο, όπως γίνεται και στην χώρα του Κίμ Ιλ Γιούνγκ, αποκρύπτοντας τι συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες της υφηλίου. Σε ότι αφορά την κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, το γεγονός το έχει προϊδεάσει ένας άλλος τιτανοτεράστιος οικονομολόγος εξ’ απορρήτων του Αλέξη, ονόματι Παύλος Πολάκης, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να έχει ανοιχτούς διαύλους στην απομύζηση δημοσίου χρήματος. Όλα αυτά οι γνωστοί- και μη εξαιρετέοι- παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, τα υποστηρίζουν δημοσίως χωρίς να αισχύνονται, γιατί νομίζουν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους. 

Σήμερα, η πατρίδα μας, θα πρέπει να κάνει μεγάλα άλματα και να τρέχει ασμένως στον διεθνή στίβο, προκειμένου να καλύψει ένα χαμένο έδαφος, γιατί μια μερίδα- μειοψηφία έστω- της κοινωνίας, ποδηγετείται, από αναχρονιστικούς και ανερμάτιστους πολιτικάντηδες, οι οποίοι ζουν σε ένα κόσμο ιδεατό, από τον οποίο δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν. 

Όχι μόνον, λόγω της ιδεοληψίας τους, αλλά και γιατί λόγω ανικανότητας, αρέσκονται να ζουν μόνον στον μικρόκοσμό τους, γιατί εκεί αισθάνονται ασφαλείς. 

Είναι χαρακτηριστικά δεκάδες παραδείγματα, από την στάση της Αντιπολίτευσης , η οποία τορπιλίζει κάθε προσπάθεια για πρόοδο. 

Ας πάρουμε για παράδειγμα το θέμα της παιδείας. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στην Θεσσαλονίκη, ότι εάν πάρει την εξουσία, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να καταργήσει την Πανεπιστημιακή αστυνομία. 

Μέχρι όμως, σήμερα από την ημέρα που βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο, δεν έχει πει κουβέντα για τους βανδαλισμούς, τα επεισόδια, τους ξυλοδαρμούς καθηγητών και γενικά για την ανομία που επικρατεί σε πολλές ανώτατες σχολές. Γιατί αυτή η αιδήμων σιγή; γιατί οι πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες, οποιασδήποτε μορφής, είναι στρατολογημένοι να προκαλούν και να δημιουργούν επεισόδια προκειμένου η αντιπολίτευση, να βρίσκει ερείσματα για να καταγγέλλει τις επεμβάσεις  ‘’της σκληρής και ανάλγητης δεξιάς». 

Στην γωνία, πάντα καραδοκούν, ένας Φίλης, ένας Σκουρλέτης και ένας Βούτσης, οι οποίοι είναι προστάτες των… ημιπιτσιρικάδων. Και για να κλείσουμε με τον άμεμπτο, αμόλυντο και άμωμο Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ξιφουλκεί κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, ακόμα και για ήσσονος σημασίας ζητήματα. Στην Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της «πρώτη φορά αριστεράς», δεν είπε κουβέντα για τα εγκλήματα του Πούτιν στην Ουκρανία, απεναντίας καταχερείασε την Κυβέρνηση, γιατί έστειλε βοήθεια στρατιωτική, στην χώρα που αμύνεται σε εισβολείς. 

Σιωπή, όμως τηρεί και για τις προκλήσεις Ερντογάν, Τσαβούσογλου και άλλων πολεμοκάπηλων της γείτονος, ενώ καταγγέλλει ψευδώς την χώρα μας ότι σκοτώνει μετανάστες. Αιδώς Αργείοι. Και ο νοών νοείτω…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Φόρτωση άρθρων...