Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Βέρτιγκο στις αγορές και δυνατά deals ΔΕΗ-Σκλαβενίτη και Cosmote-efresh

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Οι εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream βάζουν νέα "φωτιά" στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο χθες ενισχύθηκε κατά 20%! Ταυτόχρονα, η Ρωσία θα ζητήσει από τον ΟΠΕΚ τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου ο "μαύρος χρυσός", να ανακάμψει από τα χαμηλά 9 μηνών.

Ενίσχυση μικρομεσαίων με 1 δισ. ευρώ

Το εκρηκτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις αγορές επιταχύνει τις εξελίξεις στο μέτωπο της στήριξης της πραγματικής οικονομίας, έτσι ώστε να συντηρηθούν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και η οικονομία μας να αντέξει και το κρίσιμο 2023, όπου θα έχουμε και τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

Στο πλαίσιο των "ενέσεων" που δίνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του εγχώριου επιχειρείν, χθες ξεχώρισε η ανακοίνωση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη για τις πρώτες δράσεις του ΕΣΠΑ 2021-2027, οι οποίες αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα διατεθεί 1 δισ. ευρώ μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ στη συνέχεια θα έρθουν δράσεις ύψους 3 δισ. ευρώ, αλλά και η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων, με επιπλέον 1 δισ. ευρώ.

Το 1 δισ. ευρώ θα διοχετευτεί σε δύο δράσεις του προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" και συγκεκριμένα στην "Ψηφιακή Μετάβαση των ΜμΕ" (θα διατεθούν πόροι 300 εκατ. ευρώ στον πρώτο κύκλο) και στην  "Πράσινη Μετάβαση των ΜμΕ" (με πόρους 700 εκατ. ευρώ). Ας προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις, γιατί το χρήμα θα αρχίσει να ρέει στο... φουλ! Και μην ξεχνάμε ότι έρχονται και εκλογές!

Η... εισβολή της ΔΕΗ στον Σκλαβενίτη

Εντυπωσιακή η κίνηση της ΔΕΗ να συνεργαστεί με τα καταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ της χώρας, τον Σκλαβενίτη, προκειμένου να επιταχυνθεί το σχέδιο ραγδαίας ανάπτυξης του δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση 1.374 σημεία φόρτισης σε 119 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με ενέργεια που παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2023, ενώ οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας και να φορτίσουν το όχημα τους, κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση. Η συνεργασία αυτή, συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα προσφέροντας νέες δυνατότητες σε όσους πελάτες ακολουθούν έναν πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης.

Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ blue, θυγατρική της ΔΕΗ στην "πράσινη ηλεκτροκίνηση" διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750 σημεία φόρτισης, σήμερα, και το πλάνο που έχει ήδη ανακοινώσει είναι η εγκατάσταση 10.000 σημείων φόρτισης στα επόμενα 5 χρόνια.

H συμφωνία της ΒΟΧ (δηλαδή Cosmote) με το e-fresh

Μία ακόμη σπουδαία συμφωνία συνεργασίας ανακοίνωσαν χθες η ΒΟΧ, θυγατρική της Cosmote, με την αλυσίδα ηλεκτρονικών σούπερ-μάρκετ e-fresh.gr

Με τη συμφωνία αυτή, η υπηρεσία food delivery της Cosmote, αποκτά πρόσβαση σε πάνω από 15.000 προϊόντα και αυθημερόν παράδοση με υγειονομικά ελεγμένα φορτηγά – ψυγεία, ενώ για στην πρώτη παραγγελία, ο πελάτης θα κερδίσει και ένα κουπόνι, αξίας 5 ευρώ, το οποίο αποτελεί προσφορά γνωριμίας. Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν συνδυαστικά τα προνόμια του BOX μαζί με τα οφέλη και τις προσφορές του e-fresh.gr..

Με περισσότερα από 10.000 συνεργαζόμενα καταστήματα, διαθέσιμα σε 64 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, το ΒΟΧ μεγαλώνει συνεχώς. Επεκτείνεται σε νέες περιοχές, σε συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες εστίασης, δημοφιλή brands, food markets και τοπικές επιχειρήσεις. Ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του ΒΟΧ είναι το πρόγραμμα επιβράβευσης που διαθέτει, όπου ο χρήστης πάντα κερδίζει. Με κάθε παραγγελία ή και χρήση του app (Android, iOS) πελάτες της πλατφόρμας κερδίζουν πόντους, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν άμεσα σε GB ή εκπτώσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Φόρτωση άρθρων...