Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

14ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Έναυσμα για την τελική αντεπίθεση ενόψει των εθνικών εκλογών

Παρασκήνιο

Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία με την κοινωνία να αναζητά βελτίωση στην καθημερινότητα της και προοπτική για το μέλλον, διεξάγεται το 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων, το πολιτικό κλίμα, αλλά και η στόχευση της κυβερνητικής παράταξης για την επίτευξη της νίκης με υψηλό ποσοστό, επιβάλλουν η κορυφαία αυτή κομματική διαδικασία να αποτελέσει το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση ενόψει των εθνικών εκλογών. Στην Πειραιώς επενδύουν στη συσπείρωση των γαλάζιων στελεχών που θα κατακλύσουν τους χώρους του συνεδρίου από ολόκληρη τη χώρα, στην πρώτη ουσιαστικά μαζική συνάντηση τους μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού δίνουν έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας, η επίλυση των οποίων αποτελεί το "κλειδί" για την ενίσχυση της εικόνας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Η επιλογή του συνθήματος "πάντα κοντά στον πολίτη" συνιστά μια στοχευμένη προσπάθεια για να αναδειχθεί το κοινωνικό προφίλ και οι πολιτικές με εθνικό πρόσημο, ως απάντηση στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ταξικότητας της κεντροδεξιάς.  

Όσοι έχουν επωμιστεί την οργάνωση του συνεδρίου έδωσαν εκτός από την οργανωτική διάσταση, έμφαση και στις θεματικές συζητήσεις που θα διεξαχθούν ως «παράλληλο πρόγραμμα», θέτοντας σε πρώτο πλάνο κοινωνικά θέματα, αλλά και τη νεολαία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί στο παρελθόν περιγράφοντας το κόμμα του ως τη μεγάλη φιλελεύθερη και λαϊκή παράταξη που βάζει στο κέντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο.

Στο μεταξύ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών, κυρίως δε του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του φροντίζει να δίνει το προσωπικό του πολιτικό στίγμα για την κατεύθυνση και το μέλλον της παράταξης.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της, ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός τολμά τον εσωκομματικό διάλογο, καταθέτει διαχρονικά τις προτάσεις της για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο συνδράμει και ζητά τη διόρθωση λαθών στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ακόμη και όταν βρίσκεται στην εξουσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...