Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Αιχμές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά Γεωργιάδη για την κόντρα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την κόντρα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Ένα πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός έλαβε χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη διαδικασία επιλογής Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η επιλογή του Υπουργού για τη θέση προκάλεσε τη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μάλιστα στοιχειοθετήθηκε σε σοβαρές αιτιάσεις, που αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο δε αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης προέβη σε ανοίκεια επίθεση εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής -που η Κυβέρνηση έχει επιλέξει-, καλώντας τον κατ’ ουσίαν να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του!», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, ιδίως δε ο τρόπος που ο Υπουργός επέλεξε να επιτεθεί κατά του Προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχή», συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Ευρωεκλογές, οι συσχετισμοί και η ανάγκη για επικράτηση της κοινής λογικής λόγων των διεθνών εξελίξεων

Τα κόμματα παρουσίασαν τους υποψηφίους των ευρωψηφοδελτίων τους πιστεύοντας ότι έχουν κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Η Νέα Δημοκρατία με τη συμπερίληψη του φυλακισμένου κ...

Φόρτωση άρθρων...