Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αιχμηρή ανάρτηση Τσακαλώτου για τον Κασσελάκη

Παρασκήνιο

Με μία αιχμηρή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στηλίτευσε την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για να πάει καλά το κοινωνικό κράτος.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι την Αριστερά διέπουν ορισμένοι κανόνες, οι οποίοι φαίνεται ότι επί διακυβέρνησης Κασσελάκη καταστρατηγούνται. 

«Η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους», επισημαίνει ο βουλευτής. 

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος.

Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο".

ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς.

[Στα σχόλια οι σχετικές δηλώσεις του κ. Κασσελάκη]».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...