Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί, τους εύχομαι περαστικά»

Παρασκήνιο

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε τους Έλληνες πολιτικούς «μυθομανείς και άρρωστους». 

Ο Ακάρ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά στα ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας ότι με τον εξοπλισμό τους, η Ελλάδα έχει ουσιαστικά αποχωρήσει η ίδια από τη συνθήκη της Λωζάνης. 

«Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα σε κάθε ευκαιρία και δυσφημούν την Τουρκία. Στην ιατρική βιβλιογραφία αυτό ονομάζεται μυθομανία. Ασθένεια του ψέματος. Τόσο πολύ που πίστεψαν και οι ίδιοι το ψέμα. Τους ευχόμαστε περαστικά», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με τη Milliyet. 

«Μας κατηγορούν ότι είμαστε «νεο-οθωμανιστές» παρόλο που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται ‘Μεγάλη Ιδέα’. Κανείς δεν μιλάει για αυτό. Μιλάμε για διάλογο και επιμένουμε σε αυτό. Γιατί; Γιατί έχουμε δίκιο, είμαστε δυνατοί, είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο», προσθέτει ο Ακάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Aksam», ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφέρεται σε όλα όσα ανυπόστατα υποστηρίζει η Άγκυρα τόσο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όσο και το μεταναστευτικό.  

Από τη στιγμή που η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά κατά παράβαση των άρθρων 12 της Λωζάνης και 14 των Παρισίων, σημαίνει έξοδο από τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού, τονίζει, λέγοντας ότι μερικοί Έλληνες πολιτικοί έχουν γίνει μυθομανείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Ο Αλέξης μου, ο Νίκος μου, ο Κώστας μου» ήταν τα παιδιά του Καλογρίτσα στο Μαξίμου

Συνεχίστηκε σήμερα η κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στη δίκη για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό ...

Φόρτωση άρθρων...