Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Αξιωματική Αντιπολίτευση υπό προθεσμία ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι φοβάται ο Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται το περιβάλλον του κ. Τσίπρα, βλέποντας να ανοίγει-μετά την εκλογική νίκη Ανδρουλάκη- ένα νέο κεφάλαιο στη κεντροαριστερά.

Οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου παρακολουθούν μουδιασμένοι τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ενώ η μεγάλη συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην ανοικτή  διαδικασία αποτέλεσε σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανασύνταξη της παράταξης και τον επαναπατρισμό των δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων που τα τελευταία χρόνια περιπλανήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στα δίχτυα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επόμενο εξάμηνο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για το τοπίο που θα διαμορφωθεί στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς μια σωστή διαχείριση της επόμενης μέρας από το νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ μπορεί να προκαλέσει την απόλυτη ανατροπή και να οδηγήσει το κόμμα του στη δεύτερη θέση, αναλαμβάνοντας το ρόλο που για δεκαετίες έπαιζε ως ένας από τους δύο πόλους του αστικού συστήματος στη χώρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει στο πολιτικό περιθώριο.  

Μπορεί στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα στελέχη της Κουμουνδούρου να επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, επιδεικνύοντας μια ψευδεπίγραφη ψυχραιμία και διάθεση διαλόγου, στο παρασκήνιο ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία τους βλέπει μπροστά της ένα αβέβαιο μέλλον με απροσδόκητες συνέπειες για την παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η κακή δημοσκοπική εικόνα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου εναλλακτικής διακυβέρνησης, αλλά και οι κακοί χειρισμοί των λεγομένων «σκληρών» του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους Πασοκογενείς και τη λαϊκή βάση που στήριξε από το 2012 την «γραμμή» Τσίπρα συνιστούν τους βασικούς λόγους, ώστε η ανασφάλεια να αυξάνεται ακόμη περισσότερο στις τάξεις των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που βλέπουν το ενδεχόμενο για επιστροφή στα χρόνια του 3% να είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Χρυσόγονος: Ο Κασσελάκης είναι ο Μαυρογιαλούρος του 2024, ο κασσελακισμός είναι μια μορφή τραμπισμού

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και στον «κασσελακισμό» εξαπέλυσε ο υποψηφίος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Χρυσόγονος. Όπως είπε σε ραδιοφωνική το...

Φόρτωση άρθρων...