Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ανδρουλάκης: «Η ευημερία προϋποθέτει ισχυρούς θεσμούς»

«Ένας βασικός λόγος του αποτελέσματος των εκλογών του 2019 ήταν ότι οι πολίτες είχαν απογοητευθεί από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου που έπληξαν τους θεσμούς. Όμως από την πρώτη μέρα ο Πρωθυπουργός, σιωπηρά, έδειξε ότι είχε άλλες προτεραιότητες, που μόνο φιλελεύθερες δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Και συνεχίζει: «Έθεσε την ΕΥΠ υπό τον απόλυτο έλεγχο του, αλλάζοντας μάλιστα το θεσμικό πλαίσιο για να διορίσει Διοικητή τον εκλεκτό του, που μπορεί να μην είχε τα τυπικά προσόντα αλλά είχε το πλεονέκτημα της στενής σχέσης με τον Γενικό Γραμματέα του Γραφείου του και ανιψιό του».

Παρατηρεί δε πως «Καθημερινά προβάλλονται νέα στοιχεία για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα τι ευσταθεί και τι όχι, ποιος δυσφημεί και ποιος δυσφημείται, ποιος εκβιάζει και ποιος εκβιάζεται. Η κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει “όλα στο φως” ενώ με μια σειρά αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων στη Βουλή και στο δημόσιο λόγο της επέβαλλε τη συσκότιση».

Τονίζει πως «Υπό τον φόβο της καταδίκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την πίεση των συντεταγμένων πολιτικών και νομικών ενεργειών που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση έφερε ένα σχέδιο νόμου που παρά τα κάποια θετικά στοιχεία, δε θίγει τον πυρήνα των σοβαρών παθογενειών του συστήματος αλλά τα διαιωνίζει απροκάλυπτα.

»Σε μία άτακτη υποχώρηση, αναίρεσε τους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία μας αφορισμούς πολλών κυβερνητικών στελεχών, όπως της κυρίας Μπακογιάννη που έσχιζαν τα ιμάτιά τους στα τηλεοπτικά παράθυρα υποστηρίζοντας αλαζονικά ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και επαρκές. Στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις παρανομίες του Μεγάρου Μαξίμου υποστήριζαν μάλιστα ότι δεν εξαιρείται κανείς του ελέγχου της ΕΥΠ πολλώ δε μάλλον οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού που θα μπορούσαν να ζημιώσουν πιο καίρια τα εθνικά συμφέροντα απ’ ότι ο “περιπτεράς της γειτονιάς”. Στο σχέδιο νόμου της όμως η κυβέρνηση προτείνει το αυτονόητο, επιβεβαιώνοντας τη θεσμική νίκη του κόμματός μας καθώς θέτει αυστηρές προϋποθέσεις και την ανάγκη πρότερης έγκρισης του Προέδρου της Βουλής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων».

Και αφού εξαντλήσει την κριτική στο νομοσχέδιο θα καταλήξει: «Ο μόνος όμως τρόπος για να υπάρχει ευημερία και οικονομική ανάπτυξη στη χώρα είναι να αποκτήσουμε ισχυρή θεσμική συγκρότηση. Μόνο μια θεσμική ευρωπαϊκή κανονικότητα μπορεί να φέρει καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες και περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Φόρτωση άρθρων...