Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Ανδρουλάκης: «Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να είναι δεύτερο κόμμα-Να γίνει debate»

Την πεποίθηση του ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε πως θα σταλεί επιστολή στην αρμόδια επιστολή του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή debate, εν όψει των εσωκομματικών Εκλογών.

«Αν μεγαλώσει η παράταξη, θα είναι διαφορετικό το πολιτικό σύστημα και θεωρώ ότι μπορεί να είμαστε και δεύτερο κόμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε,  αποτελεί προσωπική του προτεραιότητα το κόμμα να ξανά αποκτήσει τέτοια δυναμική, ώστε αυτά που πιστεύει να μπορούν να υλοποιηθούν στη χώρα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως οραματίζεται ένα κόμμα ανοιχτό όχι αρχηγικό, με αποφάσεις συλλογικές διαβούλευσης όχι του ενός, που το κυρίαρχο ευρωπαϊκό του πλαίσιο θα είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία η οποία ξαναήρθε στο προσκήνιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί και να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι με το σημερινό μέγεθος η παράταξη δεν μπορεί να μπει σε τέτοια συζήτηση. 

«Προϋπόθεση είναι το κόμμα να μεγαλώσει  ώστε να μπορεί να επιβάλλει σε τέτοιες συνθήκες κάποιες αρχές και αξίες», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στην τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση, σχολίασε πως δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική κριτική και δομική αντιπολίτευση. «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα. έχει ένα φορτίο πενταετίας στην πλάτη του το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή αξιοπιστία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τέλος, αποκάλυψε πως θα στείλει επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να διοργανωθούν δυο debate για όλους τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής και ένα debate για τον δεύτερο γύρο για τους δύο τελικούς υποψηφίους.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα του… rebranding δύσκολα για τον Τσίπρα

Όλα ξεκίνησαν από έναν παρατηρητικό συνεπιβάτη του Αλέξη Τσίπρα σε πτήση της Aegean από το Στρασβούργο προς την Αθήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, έχοντας χάσει το προνόμιο του ...

Φόρτωση άρθρων...