Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Ανεβάζει τις μετοχές της στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά η Νέα Δημοκρατία

Παρασκήνιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της ηγετικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τη Νέα Δημοκρατία να ανεβάζει τις μετοχές της κατακόρυφα στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. 

Σε μία κρίσιμη περίοδο, που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις για το κοινό της μέλλον, έρχονται οι αλλαγές στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια για να καταδείξει ότι η Ελλάδα κατέχει πλέον σημαντική θέση στα υψηλότερα κλιμάκια των Βρυξελλών. 

Μετά από την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στην Αντιπροεδρία της Κομισιόν, έρχεται η αξιοποίηση του Θανάση Μπακόλα στη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ να αλλάξει άρδην τα δεδομένα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μπακόλας στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής θα αποτελέσει σε λίγες μέρες ένα εκ των μελών της ισχυρής ομάδας που θα βρίσκεται δίπλα στον Μάνφρεντ Βέμπερ και η οποία θα χειρίζεται όλα τα σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την Ε.Ε, ενώ θα παρεμβαίνει ουσιαστικά έχοντας την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Οι σχετικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη αναμένεται να επικυρωθούν στα τέλη του Μαΐου στο τακτικό συνέδριο του κόμματος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στο πρώτο μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη πλεονέκτημα στη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, καθώς οι δίαυλοι επικοινωνίας ενισχύονται περισσότερο στις Βρυξέλλες και η κυβερνητική παράταξη θα μπορεί πλέον να συνδιαμορφώνει πολιτικές και να διαθέτει ισχυρή παρέμβαση στα ευρωπαϊκά δρώμενα. 

Είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που τολμά και πετυχαίνει την αξιοποίηση δικών του ανθρώπων στην ηγετική πυραμίδα του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός σε ακτή του νομού Αττικής από την ΟΝΝΕΔ

Η ΟΝΝΕΔ, αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, ξεκίνησε ένα κύκλο δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα του πλ...

Χαμόγελα και εγρήγορση στη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το «ώριμο φρούτο», παρασκηνιακές κινήσεις για την νέα Κυβέρνηση στην Ιταλία

- Ικανοποίηση, αλλά όχι εφησυχασμός, επικρατεί στην Κυβέρνηση για τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων της και διεκδικε...

Γαϊτάνης: «Θα βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για το θετικό δημοσίευμα των Financial Times;»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε αρνητικό δημοσίευμα για τη χώρα, δεν χάνει την ευκαιρία να βγάζει ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης. Παράλλη...