Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ανεβάζει τις μετοχές της στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά η Νέα Δημοκρατία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της ηγετικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τη Νέα Δημοκρατία να ανεβάζει τις μετοχές της κατακόρυφα στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. 

Σε μία κρίσιμη περίοδο, που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις για το κοινό της μέλλον, έρχονται οι αλλαγές στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια για να καταδείξει ότι η Ελλάδα κατέχει πλέον σημαντική θέση στα υψηλότερα κλιμάκια των Βρυξελλών. 

Μετά από την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στην Αντιπροεδρία της Κομισιόν, έρχεται η αξιοποίηση του Θανάση Μπακόλα στη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ να αλλάξει άρδην τα δεδομένα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μπακόλας στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής θα αποτελέσει σε λίγες μέρες ένα εκ των μελών της ισχυρής ομάδας που θα βρίσκεται δίπλα στον Μάνφρεντ Βέμπερ και η οποία θα χειρίζεται όλα τα σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την Ε.Ε, ενώ θα παρεμβαίνει ουσιαστικά έχοντας την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Οι σχετικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη αναμένεται να επικυρωθούν στα τέλη του Μαΐου στο τακτικό συνέδριο του κόμματος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στο πρώτο μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη πλεονέκτημα στη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, καθώς οι δίαυλοι επικοινωνίας ενισχύονται περισσότερο στις Βρυξέλλες και η κυβερνητική παράταξη θα μπορεί πλέον να συνδιαμορφώνει πολιτικές και να διαθέτει ισχυρή παρέμβαση στα ευρωπαϊκά δρώμενα. 

Είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που τολμά και πετυχαίνει την αξιοποίηση δικών του ανθρώπων στην ηγετική πυραμίδα του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Φόρτωση άρθρων...