Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ανοίγει το δρόμο για εθνικές εκλογές ο Μητσοτάκης: Το σχέδιο, οι κινήσεις και το timing

Στρατηγικές κινήσεις με φόντο τις επόμενες εθνικές εκλογές ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας το πλεονέκτημα της κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό παρά το γεγονός ότι διανύει τον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας.

Μπορεί οι κάλπες να έχουν προγραμματιστεί για το τέλος της τετραετίας, ωστόσο το πρωθυπουργικό γραφείο βαδίζει ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο με βασικό στόχο στο τέλος της διαδρομής την κατάκτηση της αυτοδυναμίας. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ξεκάθαρα το σχετικό δίλημμα και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες, αν δηλαδή θα επιλέξουν τη σταθερότητα ή αν θα αφήσουν τη χώρα να μπει σε νέες περιπέτειες.

Γνωρίζοντας πως πήχης είναι πολύ ψηλά, ο κ. Μητσοτάκης ξεδιπλώνει τη στρατηγική του, δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών, πολύ δε περισσότερο στη στήριξη των μη προνομιούχων που βάλλονται από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει μέτρα ανακούφισης που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο Μάρτιο, ενώ στην πρωθυπουργική ατζέντα βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο ίδιος αναγνώρισε πως στη χώρα οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, έχοντας ταυτόχρονα βάλει ως στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τον κομματικό μηχανισμό, με την ηγετική ομάδα να επικεντρώνεται στις εργασίες του επερχόμενου τακτικού συνεδρίου που αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για συσπείρωση και ενεργοποίηση των μεσαίων στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει στους στενούς του συνεργάτες να προχωρήσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με την επιλογή προσώπων όχι μόνο από το χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και άλλων που ταιριάζουν στο πολιτικό προφίλ και στη στόχευση που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός για την επόμενη μέρα.

Στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια εργάζονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο αφήγημα, θέλοντας να αποφύγουν το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας που θα αλλάξει τα δεδομένα. Παρά τις διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, η τελική απόφαση θα παρθεί σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ο Μητσοτάκης - Παρών και ο Καραμανλής

Σε εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού» έδωσε το «παρών» σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός...

Φόρτωση άρθρων...