Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

«Απασφάλισε» ο Κοντονής κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει δίκιο να εξοργίζεται Άδωνις»

Παρασκήνιο

Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Ο πρώην υπουργός σχολίασε τις απειλές του Παύλου Πολάκη κατά δικαστών και τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχειοθέτηση της εμπλοκής του Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis.

Ο Σταύρος Κοντονής άσκησε κριτική για την κίνηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθούν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ζητήσουν να επαναξιολογηθεί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis σχετικά με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

«Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης να οργίζεται. Όταν μια υπόθεση αρχειοθετείται και παραταύτα ορισμένοι επιμένουν να προσδίδουν σε έναν πολίτη οποιονδήποτε πολίτη, όχι μόνο υπουργό, ευθύνες τότε είναι επόμενο αυτός να εξοργίζεται.

Η επίσκεψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο είναι μία ενέργεια που κατά την άποψή μου είναι ανεξήγητη. Καμιά υπόθεση δεν μπορεί να ανασυρθεί από το αρχείο με πολιτική εντολή. Δεν μπορώ να σχολιάσω τον παραλογισμό του κυρίου Πολάκη ο οποίος κινείται εκτός συνταγματικού πλαισίου. 

Η δικαιοσύνη απεφάνθη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις. Έχουν υπόψη τους αυτοί που τις κάνουν ότι στην ουσία βάλουν κατά της απόφασης της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία είπε ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στην δικαιοσύνη. Με απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πήγε η υπόθεση στη δικαιοσύνη. 

Τι ζητάνε τώρα, τι λένε τώρα ακριβώς; Η δικαιοσύνη αποφασίζει, μπορεί να μη μας αρέσουν πολλές φορές οι αποφάσεις της αλλά οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση αυτό έλεγα πάντα επί μόνιμου βάσεως. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές τέλεια και παύλα», ανέφερε στο Action 24 ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε πως την εποχή που τα δέκα πολιτικά πρόσωπα «κρεμάστηκαν στα μανταλάκια» για την υπόθεση Novartis, κακώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, τόσο του Παύλου Πολάκη για δημιουργία νέας σχολής δικαστών, όσο και της Τασίας Χριστοδουλόπουλου ότι στην «δεύτερη φορά αριστερά» θα πρέπει το κόμμα να πέσει στους θεσμούς προκειμένου να τους ελέγξει, ο Σταύρος Κοντονής είπε: «Είναι δηλώσεις απαράδεκτες κινούνται εκτός συνταγματικού πλαισίου και δεν έχουν κανένα σεβασμό στην συνταγματική πρόβλεψη για την διάκριση των εξουσιών. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται δεδομένο ότι δεν έχουν και την νομική παιδεία να προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις και σε τέτοιες τοποθετήσεις».

Τι είπε για ΚΙΝΑΛ και Ανδρουλάκη 

Αποκαλυπτικός ήταν ο Σταύρος Κοντονής και για το πολιτικό του μέλλον. Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής μίλησε με πολύ θετικά λόγια για το Κίνημα Αλλαγής και το Νίκο Ανδρουλάκη. 

«Το ενδιαφέρον για το τι γίνεται στο Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει για ένα ευρύτατο ακροατήριο της δημοκρατικής παράταξης λόγω της εκλογής Ανδρουλάκη», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

«Υπό προϋποθέσεις, ναι, εγώ μπορώ να στηρίξω τον έναν από τους δύο χώρους της προοδευτικής παρατάξης, δηλαδή να τον ψηφίσω κατά πρώτον. Να ψηφίσω το Κίνημα Αλλαγής, διότι αυτή την ώρα θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με το ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ώρα του και βλέπετε τι γίνεται αυτή την περίοδο με την εσωκομματική διαδικασία που ακολουθείται», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει αν ο Νίκος Ανδρουλάκης του απευθύνει πρόσκληση ένταξης στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε θετικός: «Υπό προϋποθέσεις ναι, θα συζητούσα ευχαρίστως μια τέτοια πρόταση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...