Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Απόπειρα μπαχαλοποίησης της πολιτικής ζωής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Με το χρυσό βατόμουρο αντιπολίτευσης φλερτάρει πλέον με πολύ μεγάλες πιθανότητες ο Αλέξης Τσίπρας, οι χειρισμοί του οποίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή στο πολιτικό management.

Η λανθασμένη στρατηγική, η απουσία οράματος και σοβαρού προγραμματικού λόγου, η υψηλή τοξικότητα που αναβλύζουν οι ακραίες φωνές με την ανοχή της ηγεσίας, αλλά και η διαρκής άρνηση για τις αναγκαίες αλλαγές στο προφίλ του κόμματος, συνιστούν μια βραδυφλεγή βόμβα για την μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων να προκαλούν ταραχή και αγωνία στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου που βλέπουν τώρα το τρένο επιστροφής στην εξουσία να απομακρύνεται οριστικά.

Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας που έχουν ποντάρει όλες τις ελπίδες του για ανάκαμψη στην πόλωση, στο διχασμό και στην απόπειρα μπαχαλοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου με ενορχηστρωτή τον Παύλο Πολάκη και με βασικό υπεύθυνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων δίνουν το ένα μετά το άλλο χαστούκι στους ακραίους του κόμματος και η κοινή γνώμη έχει γυρίσει την πλάτη στους καουμπόιδες της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να στροβιλίζεται σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πολιτικό αφανισμό, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές.

Οι διεργασίες και οι αλλαγές στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστερής πολυκατοικίας προκαλούν επιπρόσθετη πίεση στον ίδιο, βλέποντας το ΚΙΝΑΛ να βρίσκεται ήδη σε τροχιά επιστροφής και να διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση που για δεκαετίες κατείχε ως ένας εκ των δύο βασικών πυλώνων του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αυξάνεται ραγδαία η εντροπία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του να εμφανίζεται αδύναμος να αλλάξει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να οδηγεί το καράβι κατευθείαν στα βράχια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Φόρτωση άρθρων...