Κυριακή
05 Μαΐου 2024

ΑΠΘ: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στον 48χρονο που εξύβρισε τα ΜΑΤ στα επεισόδια

Παρασκήνιο

Ένοχος για εξύβριση αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο ΑΠΘ κρίθηκε 48χρονος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στον 48χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, στη δικογραφία αναγράφεται ότι ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε σε αστυνομικό των ΜΑΤ λέγοντάς του «δεν φοράτε παντελόνια ρε;» και πήγε να του τραβήξει το σακίδιο με τα δακρυγόνα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος είπε: «Η μόνη πρόθεση μου ήταν να διαλυθούν οι αντιμαχόμενες παρατάξεις. Αυτό από ενδιαφέρον ως απόφοιτος του ΑΠΘ και ως πολίτης. Ως πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν και τα ΜΑΤ να μην τα βάζου με πιο αδύναμους, όπως είναι οι φοιτητές. Συγγνώμη που έθιξα τον ανδρισμό των ανθρώπων της αστυνομίας. Αν ξανά εμπλακώ, θα το κάνω μόνο με εποικοδομητικό διάλογο για να λύσω τα προβλήματα των αντιμαχόμενων παρατάξεων».

Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει να προσθέσει κάτι, ο 48χρονος περιορίστηκε να πει «Ειρήνη ημίν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...