Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Αθανασίου για Πολάκη: «Είναι παραφωνία στο κοινοβούλιο – Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο» (Video)

Για τις πρόσφατες εντάσεις στο Κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησε αλλά και o Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε λόγο για χρόνια παθογένεια σε ό,τι αφορά στους χρόνους απονομής της Δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τη Βουλή σε θέατρο.

«Είναι παθογένεια για τη δικαιοσύνη μας οι χρόνοι απονομής της»

«Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα η δολοφονία του 19χρονου που μας έχει συγκλονίσει όλους. Δεν μπορεί κανείς να πει κάτι, εκτός του να εκφράσει τη συμπάθεια στην οικογένεια και τη λύπη που έχουμε. Για τον φερόμενο ως δράστη, έχω παρακολουθήσει ότι εκκρεμούν πολλές υποθέσεις και είναι ελεύθερος. Δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό των δικαστικών οργάνων που τον έχουν ελεύθερο. Δεν έχω πλήρη γνώση του φακέλου του. 

Είναι παθογένεια για τη δικαιοσύνη μας οι χρόνοι απονομής της. έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες οι υπουργοί Δικαιοσύνης, αλλά δεν υπήρχε μια ευρύτερη συναίνεση από το νομικό κόσμο, τις δικαστικές ενώσεις, το δικηγορικό σύλλογο κλπ. Έγινε ημερίδα πρόσφατα και ετέθη το θέμα. 

Ανέλαβα το φέρω στη Βουλή και θα συζητηθεί αυτές τις ημέρες στη διάσκεψη των προέδρων, θα το πάει ο κ. Τασούλας», είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης, σχετικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Πολάκης είναι μια παραφωνία για το Kοινοβούλιο»

Αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή, ο κ. Αθανασίου είπε ότι «Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πολάκης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας για να εξεταστεί η συμπεριφορά του. Ήταν μια ευθεία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που προσβάλει το κοινοβούλιο. 

Ο κ. Πολάκης και ο τρόπος που συμπεριφέρεται είναι μια παραφωνία για το κοινοβούλιο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν έχουμε νομοθετική λειτουργία και η Βουλή έρχεται για να ψηφίσει τους νόμους του κράτους, μιλάμε μόνο για το νομοθέτημα που έχουμε».

«Το να μιλήσει κάποιος για ένα θέμα επικαιρότητας δεν είναι κακό. Αυτό το κάνουν ελεύθερα οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Μπορούν να κάνουν μικρή αναφορά και οι βουλευτές πριν μπουν στο κυρίως θέμα. Αλλά η αναφορά αυτή απευθύνεται στη Βουλή και είναι σύντομη. Πριν τον κ. Πολάκη μίλησε ο κ. Φάμελλος. 

Όταν του ζητήθηκε να έρθει στο θέμα συζήτησης, το έκανε αμέσως. Μίλησε και ο κ. Υψηλάντης που αναφέρθηκε επίσης στη Novartis εκτός θέματος. Του ζήτησα να επανέλθει στο θέμα, και αμέσως ξεκίνησε να μιλάει για το νομοσχέδιο. Ο κ. Πολάκης δε μίλησε για το αναπτυξιακό, παρά μόνο για τη Novartis. Είχε προαναγγείλει ότι θα έρθει για να κάνει σόου και αντιδικία με τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό του είπα. Αυτό που έκανε γίνεται στη Βουλή, αλλά υπάρχει άλλη διαδικασία που λέγεται κοινοβουλευτικός έλεγχος», συνέχισε.

«Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο»

«Σε έγκριτη εφημερίδα έκαναν λόγο για δική μου πολιτική αφέλεια, αφού ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να αφήσει τον κ. Πολάκη να μιλάει. Δε θα επέτρεπα να ευτελιστεί η Βουλή. Η Βουλή ως δημόσιος χώρος προσφέρεται για θέαμα, αλλά δε θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Δείτε το βίντεο:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: «Μετά τις γιορτές θα ανακοινώσω την απόφασή μου για το πολιτικό μου μέλλον»

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το πολιτικό του μέλλον ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ερωτηθείς για τα σχέδιά του απάντησε «είπα στην ομιλ...

Φόρτωση άρθρων...