Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Αυτή θα είναι η όψη της νέας Βουλής – Πού θα καθίσουν τα κόμματα

Παρασκήνιο

Την παρθενική τους είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων πέτυχαν τα κόμματα «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας». Από τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου προέκυψε ότι συνολικά οκτώ θα είναι τα κόμματα της νέας Βουλής, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση

Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχει από το βράδυ της Κυριακής, είναι το πώς θα καθίσουν οι βουλευτές των οκτώ κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Υπηρεσίες της Βουλής θα κληθούν να «χωρέσουν» οκτώ κόμματα στην Βουλή, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Με ορισμένες αλλαγές και προσαρμογές, η νέα Βουλή θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους νεοεισερχόμενους βουλευτές των «Σπαρτιατών», της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη σειρά αναμένεται να βρεθούν και να αναπτυχθούν προς τα πάνω, από τα δεξιά προς τα αριστερά, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, όπως έγινε και στην προηγούμενη Βουλή. 

Στο πάνω διάζωμα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, θα καθίσουν οι «Σπαρτιάτες», η Νίκη, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της «Νίκης» αναμένεται να καταλάβουν τα έδρανα στα οποία βρίσκονταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής το 2015. Η Ελληνική Λύση θα κρατήσει τα έδρανά της, ενώ στα έδρανα του ΜέΡΑ25 θα καθίσουν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...