Τετάρτη
12 Ιουνίου 2024

Δ. Μάντζος: Να υπάρξει σοβαρή ενημέρωση για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Παρασκήνιο

Το ζήτημα της διεκδίκησης της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Ειδικότερα τόνισε, με βάση τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου, πως «χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Όχι βιασύνη, αλλά ούτε αδιαφορία και αβελτηρία».

Στάθηκε ιδιαίτερα δε, στην αξία της ομοψυχίας των πολιτικών δυνάμεων, ξεκαθαρίζοντας πως το ζήτημα «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Ουαί κι αλίμονο αν ακόμη και αυτό το παραδώσουμε στον προεκλογικό μικρομομματικό διάλογο». Ενώ υπενθύμισε το «βαθύ αποτύπωμα της Μελίνας Μερκούρη και του ΠΑΣΟΚ στην εθνική διεκδίκηση και αυτό πρέπει να το αναδεικνύουμε όσο πιο καθαρά γίνεται».

Ο εκπρόσωπος Τύπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε επίσης πως «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και οφείλουν να μείνουν ανοιχτοί μέσω της Βουλής αλλά και μέσα από την καθημερινή όσμωση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν μπορούμε να επαφεθούμε σε δημοσιεύματα ακόμη και έγκριτων δημοσιογραφικών οίκων. Θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή δημόσια συζήτηση χωρίς μυστικά ή κρυφά σημεία».

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι πρέπει να αποκλεισθεί πλήρως η έννοια του δανείου γιατί «ακόμη και νομικά, δεν νοείται δάνειο χωρίς προηγούμενη αναγνώριση της κυριότητας εκείνου που δανείζει».

Για την οικονομία, στη συνέχεια, ο Δ. Μάντζος σημείωσε πως «ο υπερπληθωρισμός κερδών εντείνεται και με τις αυξήσεις των προϊόντων στη λιανική τιμή, με τις αυξήσεις στην ενέργεια και με αυξήσεις ακόμα και στο περιθώριο του επιτοκίου δανεισμού σε σχέση με το επιτόκιο καταθέσεων των τραπεζών».

'Αλλωστε, πρόσθεσε,

«εμείς, εδώ και πολύ πολλούς μήνες, έχουμε προτείνει μέτρα για φορολογική δικαιοσύνη, με μείωση των έμμεσων φόρων όσο διαρκεί η κρίση και προοδευτική αύξηση των άμεσων εκεί όπου πρέπει. Ρύθμιση της αγοράς με πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και πραγματικούς ελέγχους με επιβολή και είσπραξη προστίμων. Και, τέλος, τόνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών με πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανταποκρίνεται στις πληθωριστικές πιέσεις και με επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εργασιακές σχέσεις. Αυτό είναι για εμάς σοσιαλδημοκρατία, αυτό είναι προοδευτική πολιτική», υπογράμμισε.

Κλείνοντας, ερωτηθείς για τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για αυτό. Πιστεύουμε, όμως, ότι κατ' ουσίαν έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία. Για εμάς δεν έχει σημασία το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά το πώς θα πάμε ως αυτές. Θέλουμε αντιπαράθεση πολιτική και όχι τοξική».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης ανέκρουσε πρύμναν μετά το στραπάτσο: Mea culpa για τα σπίτια που έδειξα - Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ για συμμαχίες

Στο μήνυμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο, στις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και στο μόρφωμα, σύμφωνα με τον ίδιο, της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη ...

Φόρτωση άρθρων...