Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Πρωτοδικείο Αθηνών: Δεκτή η αγωγή Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιρειών Φιλιππάκη

Παρασκήνιο

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αγωγή που είχε καταθέσει ο Ελληνοϊσραηλινός Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση 584/2022 του Πρωτοδικείου, οι εταιρίες του Γιάννη Φιλιππάκη που εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία απαλλοτρίωσαν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να μην καταβάλουν το ποσό των 615.474,92 ευρώ (συν τους τόκους) προς τον Σάμπυ Μιωνή, ένα ποσό το οποίο είχε τελεσίδικα επιδικαστεί υπέρ του. 

Στο πλαίσιο της απόφασής του, το Δικαστήριο διέταξε «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου Α.Ε. στην Εστία Επενδυτική.

Ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και του Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη.

Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο Σάμπυ Μιωνής δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Η δικαίωσή μου είναι ηθική. 

Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποστάσεις Σέρμπου από Ανδρουλάκη: «Το να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό αφορά πρωτίστως την αξιοπιστία σου»

Στην παραίτησή του από διπλωματικός σύμβουλος για εξωτερικά ζητήματα του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο ΔΠΘ, Σωτήρης Σέρμπος. Ακό...

Πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός σε ακτή του νομού Αττικής από την ΟΝΝΕΔ

Η ΟΝΝΕΔ, αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, ξεκίνησε ένα κύκλο δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα του πλ...