Πέμπτη
02 Φεβρουαρίου 2023

Πρωτοδικείο Αθηνών: Δεκτή η αγωγή Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιρειών Φιλιππάκη

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αγωγή που είχε καταθέσει ο Ελληνοϊσραηλινός Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση 584/2022 του Πρωτοδικείου, οι εταιρίες του Γιάννη Φιλιππάκη που εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία απαλλοτρίωσαν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να μην καταβάλουν το ποσό των 615.474,92 ευρώ (συν τους τόκους) προς τον Σάμπυ Μιωνή, ένα ποσό το οποίο είχε τελεσίδικα επιδικαστεί υπέρ του. 

Στο πλαίσιο της απόφασής του, το Δικαστήριο διέταξε «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου Α.Ε. στην Εστία Επενδυτική.

Ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και του Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη.

Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο Σάμπυ Μιωνής δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Η δικαίωσή μου είναι ηθική. 

Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν.Δ.: Υποψήφιος βουλευτής στη Λέσβο ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσων Πιπίνης

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Λέσβο θα είναι ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσων Πιπίνης. Αυτό προκύπτει μετά από τη συνάντηση του Ιάσωνα Πιπίνη με τον Κυριά...

Γαϊτάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Ευθεία επίθεση κατά των θεσμών η προσπάθεια απονομιμοποίησης της Βουλής»

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης. «Ευθεία επίθεση κατά των θεσμών» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας...

Η ασφάλεια των πολιτών σε πρώτο πλάνο και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου

- H κατάσταση με την εγκληματικότητα έχει ξεφύγει εντελώς. Σε καθημερινή βάση το αστυνομικό ρεπορτάζ ασχολείται με περιστατικά σε ολόκληρα τη χώρα, με τους πολίτες να βιώνουν αίσθη...

Φόρτωση άρθρων...