Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πρωτοδικείο Αθηνών: Δεκτή η αγωγή Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιρειών Φιλιππάκη

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αγωγή που είχε καταθέσει ο Ελληνοϊσραηλινός Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση 584/2022 του Πρωτοδικείου, οι εταιρίες του Γιάννη Φιλιππάκη που εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία απαλλοτρίωσαν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να μην καταβάλουν το ποσό των 615.474,92 ευρώ (συν τους τόκους) προς τον Σάμπυ Μιωνή, ένα ποσό το οποίο είχε τελεσίδικα επιδικαστεί υπέρ του. 

Στο πλαίσιο της απόφασής του, το Δικαστήριο διέταξε «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου Α.Ε. στην Εστία Επενδυτική.

Ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και του Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη.

Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο Σάμπυ Μιωνής δήλωσε: «Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Η δικαίωσή μου είναι ηθική. 

Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. ...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...