Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τον Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα τις πρόσφατες διπλωματικές επιτυχίες της Ελλάδας ο Ταγίπ Ερντογάν και κλιμακώνει τις φραστικές επιθέσεις και τις προκλήσεις κατά της χώρας μας και του Έλληνα πρωθυπουργού προσωπικά.

Μπορεί η ατζέντα της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σε μία ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία στην Ευρώπη, να περιελάμβανε την ενέργεια και το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, εντούτοις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενισχύσει την προσπάθεια διεθνοποίησης του προβλήματος και να ενημερώσει διεξοδικά τους εταίρους για την εμμονή του τουρκικού καθεστώτος στην επιθετική ρητορική και στις επαναλαμβανόμενες απειλές που δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειδικά μεταξύ των δύο χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Η απρόκλητη αρνητική συμπεριφορά της Άγκυρας επιβεβαιώνει, όλους όσοι υποστηρίζουν διαχρονικά πως η Τουρκία συμπεριφέρεται ως «ταραξίας» στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στην παρούσα φάση βλέποντας πως η Ελλάδα παίζει πλέον έναν καθοριστικό ρόλο στο διεθνές status quo, απαντά με κλιμάκωση της έντασης. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι από τα θερμότερα σε επίπεδο ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται πανέτοιμη για παν ενδεχόμενο, ενώ ασφαλίζει ταυτόχρονα τα σύνορα της σε στεριά και θάλασσα, ώστε να αντιμετωπίσει ένα ακόμη προσφυγικό κύμα με τις ευλογίες ή την ανοχή της απέναντι πλευράς που συνεχίζει τα εκβιαστικά παιχνίδια με ένα κορυφαίο για την Ε.Ε θέμα, ζητώντας ανταλλάγματα σε άλλα πεδία της πολιτικής.

Αυτό που γίνεται σαφές από το ελληνικό στρατόπεδο είναι πως η Αθήνα αν και είναι υπέρ του διαλόγου με την γείτονα, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστεί με αποκλειστική ευθύνη του καθεστώτος Ερντογάν που συνεχίζει με ακρότητες και πόλωση να τον τορπιλίζει.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην τουρκική προκλητικότητα και θα υπερασπίσει με κάθε μέσο τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Φόρτωση άρθρων...