Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Der Spiegel για Qatargate: «Υπάλληλοι» του Μαρόκου ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι

Σε νέες αποκαλύψεις για το Qatargate προχωρά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολύ μεγαλύτερο ρόλο στη διαφθορά των ευρωβουλευτών έχει παίξει το Μαρόκο, σε σχέση με το Κατάρ, και μάλιστα πολιορκητικός κριός της Κυβέρνησης στο Ραμπάτ είναι η μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού (DGEB) της χώρας.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό επικαλούμενο εμπιστευτικά έγγραφα έρευνας, η DGED συμμετείχε σε ύψιστο επίπεδο στον επηρεασμό των ευρωβουλευτών, υπέρ του Μαρόκου. Κατά το γερμανικό περιοδικό, η DGED φέρεται να έχει ουσιαστικά «προσλάβει» τους δύο Ιταλούς ευρωβουλευτές Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και Αντρέα Κοτσολίνο, καθώς και τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικό υπάλληλο και σύντροφο της έκπτωτης αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, ήδη από το 2019. Η «πρόσληψη» είχε στόχο να επηρεαστεί η σοσιαλδημοκρατική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το «Spiegel», ο Αμπντεραχίμ Ατμούν, που σήμερα είναι σήμερα πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, ήταν υπεύθυνος για την ηγεσία της τριάδας. Επιπλέον, οι τρεις Ιταλοί φέρεται να είχαν άμεση επαφή με τον Γενικό Διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών του Μαρόκου, (DGEB) Μοχάμεντ Γιασίν Μανσούρι. Το ειδησεογραφικό περιοδικό επικαλείται κύκλους της βελγικής κυβέρνησης σύμφωνα με τους οποίους το Μαρόκο έδειξε πρόσφατα τη δέσμευσή του σε θέματα όπως τα αλιευτικά δικαιώματα και η Δυτική Σαχάρα, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Ραμπάτ.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι «η υπόθεση Καϊλή δείχνει την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι οι Παντσέρι, Καϊλή και Τζιόρτζι βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και ότι το Εμιράτο του Κόλπου του Κατάρ λέγεται ότι προσπάθησε να επηρεάσει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Κατάρ αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το Der Spiegel ενισχύεται η υποψία ότι το Μαρόκο θα μπορούσε να ασκήσει νόμιμη και παράνομη επιρροή στις Βρυξέλλες ακόμη πιο εντατικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το Κατάρ. Οι κύριοι ύποπτοι στην υπόθεση, ο Αντόνιο Πάντσερι, η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, λέγεται ότι εργάζονταν για μαροκινούς λομπίστες πολύ πριν λάβουν χρήματα από εκπροσώπους του Κατάρ. Όπως φαίνεται στα έγγραφα από το 2019, η αντικατασκοπεία, η DGED στρατολογεί μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να επηρεάσει τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...