Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

ΔΕΘ: Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι προσδοκίες των πολιτών

Πολιτική

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και στο κυβερνητικό στρατόπεδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα τριήμερο που θα δώσει το πολιτικό στίγμα ενόψει του δύσκολου χειμώνα και με φόντο τις εθνικές εκλογές το 2023.

Στη σκιά των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και με το πολιτικό σκηνικό να μυρίζει μπαρούτι μέσα και έξω από τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να στηρίξει την κοινωνική πολιτική που βάζει σε πρώτο πλάνο τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κυρίως τους μη προνομιούχους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αλλά και της ενεργειακής, η Κυβέρνηση δεν δίστασε να δημιουργήσει ένα απαραίτητο δίχτυ ασφάλειας, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των αναταράξεων στο μέτρο του δυνατού και στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που συνιστούν αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση, αλλά και τα αυξημένα έσοδα από το πρωτοφανές φετινό τουριστικό κύμα ανοίγουν το δρόμο για νέες στοχευμένες κινήσεις που θα έχουν κοινό παρονομαστή την αποκατάσταση αδικιών και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών προκλήσεων παγκοσμίως.

Έγκριτοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το βασικό θέμα που θα επηρεάσει ουσιαστικά τους δείκτες της εκλογικής επιρροής είναι η οικονομία, ενώ πολλά θα κριθούν από την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής παράταξης στο πεδίο της καθημερινότητας, εκεί δηλαδή που η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών προσπαθεί με επίπονες προσπάθειες να τα βγάλει πέρα.

Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμασίας από το 2010 και έπειτα, η ελληνική κοινωνία αναμένει από τον πρωθυπουργό να περιγράψει ένα σαφές σχέδιο, έναν οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες που θα δίνει όραμα και χειροπιαστή ελπίδα και θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους στόχους του κ. Μητσοτάκη, ώστε την ερχόμενη άνοιξη να διεκδικήσει με αξιώσεις μια δεύτερη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στην τελευταία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός μίλησε για το δημογραφικό και την...

Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Για την ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία δυνατή φωνή στην ΕΕ αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση της Υγείας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος...

Φόρτωση άρθρων...