Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Δεύτερο «όχι» στο αίτημα του Γιάννη Λαγού για αποφυλάκιση

Παρασκήνιο

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η δεύτερη αίτηση για αποφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, ο οποίος είναι καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ο ευρωβουλευτής, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Η αίτηση του καταδικασμένου δεν εξετάστηκε επί της ουσίας, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί νέα αίτηση, καθώς, όπως τόνισε και ο Εισαγγελέας Έδρας δεν έχει τηρηθεί το χρονικό διάστημα των δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο κρατούμενος. Η αίτηση του στελέχους της Χρυσής Αυγής απορρίφθηκε ως τυπικά απαράδεκτη.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και στην αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής που υπέβαλε, για τρίτη φορά, και η καταδικασμένη σε κάθειρξη εφτά ετών και εφτά μηνών ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην ανθυπαστυνόμος, Βενετία Πόπορη.

Με πλειοψηφία 4 προς 1 το δικαστήριο αρνήθηκε ότι συνιστούν «υπέρμετρη βλάβη» τα προβλήματα υγείας, αλλά και τα οικονομικά που επικαλέστηκε η συνήγορος της κρατούμενης. Αρνητική στην αίτηση ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Βελόπουλος για επίθεση Φλώρου: Αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γ...

Φόρτωση άρθρων...