Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Διάλογος Μητσοτάκη - Βορίδη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διάλογο είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάκης Βορίδης για τα ομόφυλα ζευγάρια, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στην τοποθέτηση του, όπως ανέφερε σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταψηφίσει, αλλά θα απέχει για να διευκολύνει την κυβέρνηση, γεγονός που εκτιμήθηκε από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και δεν τίθεται θέμα εξόδου του από την κυβέρνηση. 

«Διαφωνώ επί της αρχής με το νομοσχέδιο και κατά τη γνώμη μου από το Σύνταγμα πηγάζει μια έννοια της οικογένειας που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν θέλω να δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, γι' αυτό και θα απέχω από την ψηφοφορία», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης κατά την τοποθέτησή του που έγινε σεβαστή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Χαίρομαι που και οι διαφωνίες εκφέρονται με δομημένο τρόπο. Δεν θα μπω στα νομικά ζητήματα, διότι είναι θέμα ισότητας, συμπερίληψης και ελευθεριών», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο Μάκης Βορίδης «έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Δίπλα – δίπλα Κασσελάκης και Ανδρουλάκης στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις– Να μην σταματήσουν ποτέ οι προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων δήλωσε ο δή...

Φόρτωση άρθρων...