Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Δικηγόρος Καϊλή: «Ποτέ δεν είπε ότι γνώριζε ή συμμετείχε σε διαφθορά»

Διαψεύδει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή τους ισχυρισμούς των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης που θέλουν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να παραδέχεται πως γνώριζε για τις ύποπτες δραστηριότητες του συντρόφου της.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε πως η Εύα Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για το Qatargate.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, που μίλησε στην ΕΡΤ, η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα και πρόσθεσε ότι ουδέποτε στη ζωή της έχει δωροδοκηθεί. 

Και όλα αυτά ενώ την Πέμπτη η Εύα Καϊλή ετοιμάζεται να παρουσιαστεί ενώπιον των βελγικών αρχών, οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται μέχρι τη δίκη ή θα αποφυλακιστεί υπό όρους.

Με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, η βελγική Le Soir αποκάλυψε πως η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε ότι ζήτησε να κρύψει τα χρήματα ο πατέρας της, ο οποίος συνελήφθη την ημέρα της τεράστιας επιχείρησης κατά της διαφθοράς, ενώ έβγαινε από το ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες (στο Etterbeek) με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

Από τις ακροάσεις φαίνεται ότι ο πατέρας της Καϊλή, που βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα για λίγες μέρες, είχε λάβει εντολή από την κόρη του να κρύψει τις πολυάριθμες δεσμίδες χαρτονομισμάτων που είχαν στην κατοχή τους.

Le Soir: Τι φέρεται να ομολόγησε η Εύα Καϊλή για το Qatargate

Στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου, ο ανακριτής Michele Claise φέρεται να έγραψε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα». «Δηλώνει ότι γνώριζε στο παρελθόν τη δραστηριότητα του συζύγου της με τον κ. Παντσέρι (τον φερόμενο εγκέφαλο της οργάνωσης) και ότι βαλίτσες με χαρτονομίσματα περνούσαν από το διαμέρισμά της».

Σύμφωνα με τη «Le Soir», η Εύα Καϊλή πανικοβλήθηκε όταν η αστυνομία συνέλαβε τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τόσο τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι όσο και δύο ευρωβουλευτές, που αναφέρονται στην έρευνα.

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», η οποία επίσης υποστηρίζει πως η Καϊλή παραδέχθηκε πως γνώριζε για τις δωροδοκίες του συντρόφου της και του Παντσέρι και προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω της τις ευθύνες. «Είναι αλήθεια ότι γνώριζα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και γνώριζα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες με λεφτά στο σπίτι μου» φέρεται να είπε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...