Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δικογραφία – φωτιά για δύο ΜΚΟ, πως απέφυγε τις… ανθυγιεινές συναντήσεις ο Σπύρος Λάτσης και ποιοι ανέλαβαν το Αυτοδιοικητικό «νταραβέρι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διασύνδεση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δουλέμπορων και ύποπτων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αποκαλύπτεται μέσα από τη δικογραφία-φωτιά για τη δράση δύο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Η Δικαιοσύνη μπορεί να κατάφερε να διερευνήσει το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, αλλά είναι αμφίβολο αν θα καθίσει κανείς στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου.
Οι παράγοντες των ΜΚΟ που εμπλέκονται στην παράνομη προώθηση μεταναστών και προσφύγων σε συνεργασία με δουλέμπορους και πράκτορες της ΜΙΤ, την έχουν κοπανήσει από την Ελλάδα.
Προφανώς το κενό καλύπτουν άλλες ΜΚΟ, οι οποίες πλειοδοτούν σε ανθελληνική προπαγάνδα και αναπαράγουν όλες τις αθλιότητες των Τούρκων για δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις.

 @ Μέσω video wall από την Γενεύη, «επικοινώνησε» χθες με τους καλεσμένους της  εκδήλωσης για το Ελληνικό, ο επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Lamda  Σπύρος Λάτσης.
Επικαλέστηκε λόγους υγείας που τον κράτησαν μακριά από την «πανηγυρική» εκδήλωση του Ελληνικού. Κάποιοι βεβαίως κακεντρεχείς είδαν πίσω από την απουσία, την απέχθεια του γνωστού επιχειρηματία για… ανθυγιεινές συναντήσεις που θα είχε με συγκεκριμένους παράγοντες του δημόσιου βίου της χώρας.
Που δεν θέλει να τους βλέπει ούτε «ζωγραφιστούς».  

 @ Η δεύτερη «είδηση» της εκδήλωσης ήταν, πως μετά την live παρέμβαση του Σπύρου Λάτση και την άνοδο στο βήμα του διευθύνοντος συμβούλου Οδυσσέα Αθανασίου, την… κοπάνησαν οι μισοί εκ των καλεσμένων. Τόσο «βαθιά» είναι η εκτίμηση, που τρέφουν προς το πρόσωπο του.  

@ Μετά το στραπάτσο που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αναγκάζεται να αλλάξει στρατηγική.
Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να αποσύρει τους κομματικούς υποψηφίους σε δήμους και περιφέρειες, γιατί δεν έχουν καμία απολύτως τύχη και να στηρίξει διάφορους ανεξάρτητους, οι οποίοι έχουν καταξίωση στις τοπικές κοινωνίες.
Δεν είναι τυχαίο ότι το δίδυμο Χρ. Σπίρτζης και Γ. Τσίπρας έχουν αναλάβει εργολαβικά να βολιδοσκοπήσουν υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα αρμόδια στελέχη για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν αδρανοποιηθεί.

@ Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ως γνωστόν, απέχει από τα δημόσια πράγματα αν και απολαμβάνει όλα τα προνόμια του διορισμένου –μέσω εκλόγιμης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Παρά ταύτα, όπως και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του (σ.σ. είναι γεννηθείς το ’38 και διάγει αισίως το 83ο έτος του βίου του...), ο Φλαμπουράρης θα ήθελε να βρίσκεται και στην επόμενη Βουλή, καίτοι θα κλείσει τα 84 και θα «περπατά» το 85ο έτος της ηλικίας του. Βεβαίως, υπάρχει ένα πρόβλημα: πως αν δεν καταφέρει να πείσει –κάτι που ως τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό- τον Αλέξη Τσίπρα να τον τοποθετήσει ξανά σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, τότε δεν μπορεί να εκλεγεί πουθενά με σταυρό. Ούτε καν στην... Αίγινα!

 @ Ρωσικοί και κινεζικοί όμιλοι συνεχίζουν να λυμαίνονται την ελληνική αγορά, προωθώντας λιπάσματα αμφιβόλου ποιότητας.
Με όχημα διάφορες εταιρείες που έχουν στήσει αχυράνθρωποι ρωσικών και κινεζικών ομίλων συνεχίζουν τις εισαγωγές μέσω Τουρκίας, ενώ οι αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας φαίνεται να αδιαφορούν τόσο για την εγχώρια βιομηχανία παραγωγής λιπασμάτων, όσο και για τους παραγωγούς, οι οποίοι αγοράζουν αμφιβόλου ποιότητας λίπασμα από τους διάφορους εισαγωγείς.
Προφανώς η κυβέρνηση αδιαφορεί και γι΄ αυτό δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, προκειμένου να ρυθμιστεί η αγορά για να προστατευτούν οι αγρότες.

@ Παρά την συγκυριακή υστέρηση των φορολογικών εσόδων κατά 600 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο, στο εννεάμηνο τα έσοδα από φόρους καταγράφουν υπέρβαση ύψους 4,9 δισ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού διαμορφώνοντας οριακό πρωτογενές πλεόνασμα 47 εκατ. ευρώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, τα φορολογικά έσοδα του Σεπτεμβρίου καταγράφουν υστέρηση κατά 609 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο λόγω της προείσπραξης ΕΝΦΙΑ που κανονικά έπρεπε να εξοφληθεί σε έξι δόσεις οι οποίες αυξήθηκαν σε 10 μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και αντίστοιχης προείσπραξης φόρου εισοδήματος ο οποίος αντί για τρεις διμηνιαίες δόσεις αποφασίστηκε εκ των υστέρων να πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις.
Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου τα φορολογικά έσοδα κατέγραψαν υπέρβαση κατά 13,7% ή 4,9 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 40,644 δισ. ευρώ. Σε συνδυασμό και με την υστέρηση κατά 605 εκατ. ευρώ στις δαπάνες καταλήγουμε για το 9μηνο σε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 37 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 5,943 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 5,960 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021.

@ Σημαντική αποκλιμάκωση της στιγμής για το ηλεκτρικό ρεύμα καταγράφηκε την χθεσινή μέρα σύμφωνα με τα δεδομένα της προ ημερησίας αγοράς του χρηματιστηρίου ενέργειας. Συγκεκριμένα η μέση τιμή για την Δευτέρα ήταν 199,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 278,85 ευρώ που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου. Συνολικά από την Παρασκευή η τιμή του ρεύματος μειώθηκε κατά 25 % (από 266 σε 199 ευρώ ανά μεγαβατώρα).
Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη εργάσιμη ημέρα που καταγράφηκε τιμή χαμηλότερη από 200 ευρώ ήταν η Πέμπτη 19 Ιουνίου (με 167,41 ευρώ).
Οι - σχετικά με τους προηγούμενους μήνες - μειωμένες τιμές μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο σημαίνουν πιθανότατα ότι τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για το Νοέμβριο που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα είναι αντίστοιχα μειωμένα και κατ' επέκταση θα είναι μικρότερες οι ανάγκες επιδότησης των λογαριασμών.

 @ Για 13η χρονιά, το Κύπελλο Ελλάδας ποδοσφαίρου έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Η δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών COSMOTE SPORT θα μεταφέρει τη δράση 36 αγώνων, από την 5η φάση μέχρι και τον μεγάλο τελικό, με πλούσια ρεπορτάζ και ειδικές εκπομπές.
Το Κύπελλο Ελλάδας έρχεται να προστεθεί στο ήδη πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα της COSMOTE TV, που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 κορυφαίες διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, μηχανοκίνητα και άλλα δημοφιλή αθλήματα, που απολαμβάνουν οι συνδρομητές μέσα από μέσα από 18 αθλητικά κανάλια.

 @ Η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει το πρόγραμμα EQUALL στον τομέα της Αγροδιατροφής και του Αγροτουρισμού, με το Women in Agriculture και προχωράει στην επιμόρφωση των γυναικών με τη συμβολή Καθηγητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.
Ο 1ος  κύκλος του Women in Agriculture  ανοίγει.  με τη χρονική συγκυρία της Διεθνούς  Ημέρας Αγρότισσας, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου.
Αναγνωρίζοντας τη συμβολή των γυναικών στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία εν γένει, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει στην υποστήριξή τους ώστε να διεκδικήσουν ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση και την αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.
Το Women in Agriculture είναι ένα πρόγραμμα οριζόντιας επιμόρφωσης, βιωματικής μάθησης και δικτύωσης και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αγροδιατροφή / τον αγροτουρισμό και προσφέρεται δωρεάν σε γυναίκες άνω των 18 ετών.

 @ Οριστικά στη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ περνά το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών, έναν διαγωνισμό στον οποίο η εταιρεία επικράτησε με έκπτωση 7,61%. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 125 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει προαίρεση 85 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.
Το επόμενο βήμα είναι να ετοιμαστεί η σύμβαση και να σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στη Βουλή και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Το έργο περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: το πρώτο από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2χλμ και στη συνέχεια στο τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7χλμ.
Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους αρχικά με την υποβολή των φακέλων και στη συνέχεια με την αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 48 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εντός του 2022 ο όμιλος Μυτιληναίου κατάφερε να ενισχύσει το ανεκτέλεστο των συμβάσεών του πάνω από 1 δισ. ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας - Οργισμένη αντίδραση από ΝΔ

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας». ...

Φόρτωση άρθρων...