Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δημοψήφισμα 2015: Βίντεο της ΝΔ για την «επέτειο» 7 χρόνων - «Δεν ξεχνάμε τους υπαίτιους»

Παρασκήνιο

Στη συμπλήρωση 7 ετών από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015 αναφέρεται με δηκτικό τρόπο η ΝΔ.

Μέσω βίντεο που δημοσιοποίησε στα social media της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στο δημοψήφισμα που προκηρύχθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα Τσίπρα, στις 27 Ιουνίου 2015 και το οποίο πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου.

Το βίντεο έχει τίτλο «δίχασαν εξαπάτησαν χρέωσαν τους Έλληνες» και κατακλείδα «το όχι που έγινε ναι« και «δεν ξεχνάμε». Περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, από την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, καθώς και αποσπάσματα από τον ελληνικό και ξένο Τύπο πριν και μετά την 5η Ιουλίου 2015.

Όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα, «7 χρόνια από την ημέρα του διχασμού και της εξαπάτησης. Δεν ξεχνάμε τους υπαίτιους».

Το ερώτημα ήταν αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προτάθηκε στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,31%.

Το δημοψήφισμα ήταν το πρώτο από το 1974 και το μοναδικό στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που δεν αφορούσε στη μορφή του πολιτεύματος. Ωστόσο, μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση Τσίπρα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές στις 13 Ιουλίου, με όρους ενός τρίτου μνημονίου.

Η αμφισβήτηση των νέων όρων οδήγησε στη διάσπαση του τότε κυβερνώντος κόμματος και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, οι οποίες ανέδειξαν ξανά νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ που σχημάτισε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το βίντεο της ΝΔ για το δημοψήφισμα του 2015:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...