Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Δουδωνής: «Λειτούργησε ως «λαγός» πριν μια εβδομάδα ο κ. Συρίγος;»

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal για την πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία και πολεμικών αεροσκαφών F-35 επόμενης γενιάς στην Ελλάδα, σχολίασε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, θύμισε τις προ ημερών δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να παραλάβει η Τουρκία F-16.

«Ή το είπε τυχαία, κάτι που δεν το νομίζω. Ή λειτούργησε ως “λαγός” της Κυβέρνησης γιατί μετά από μια εβδομάδα ήρθε το εν λόγω δημοσίευμα. Χτίστηκε ένα κλίμα στην Ελλάδα για να έρθουμε κατόπιν να πούμε: “Δεν έγινε και τίποτα με τα F-16, θα έχουμε F-35”. Εθνικό είναι το αληθές. Πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια και να μη χτίζεται ένα κλίμα ώστε να παριστάνει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη ότι δεν έγινε και τίποτα», ανέφερε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα στο ειδικό δικαστήριο, ο Παναγιώτης Δουδωνής ανέφερε πως «είναι άλλο η συλλογική ευθύνη και άλλο η ευθύνη ενός προσώπου. Εμείς δεν μιλάμε για συλλογική ευθύνη αλλά εδώ στην καταγγελία της μάρτυρος έχουμε ότι έπαιρνε χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα» και ανέδειξε εκ νέου την ανάγκη να πέσει φως στην εν λόγω υπόθεση και να απαντηθούν αξιόπιστα τα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Φόρτωση άρθρων...