Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Δραβίλλας κατέρριψε τα …παραμύθια της Αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις

Καταρρίπτει τα όσα υποστηρίζει η Αντιπολίτευση για τις παρακολουθήσεις ο πρώην Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Θεόδωρου Δραβίλλα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. 

Πληροφορίες αναφέρουν στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, προς τον μάρτυρα, εάν με βάση την εμπειρία, την εντιμότητα και όσα έχει διαβάσει για την υπόθεση Ανδρουλάκη, ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να γνωρίζει για την επισύνδεση, η απάντηση ήταν κατηγορηματική χωρίς περιθώρια παρερμηνειών: Όχι

Πηγές που επικαλούνται γνώση των διαμειβόμενων στη συνεδρίαση, υποστηρίζουν ότι ο Θεόδωρος Δραβίλλας έδωσε απαντήσεις με ξεκάθαρο στίγμα τόσο για το σκέλος που αφορά στην τήρηση των διαδικασιών όσο και προς την πτυχή των επισυνδέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΕΥΠ την περίοδο 2012-2015, αναφερόμενος στην υπόθεση Ανδρουλάκη φέρεται να υποστήριξε ότι από τη στιγμή που υπήρξε συλλογή υπογραφών η επισύνδεση στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι νόμιμη.

Ακόμα, φέρεται να υπερθεμάτισε, υπογραμμίζοντας ότι από τη στιγμή που το έγγραφο φέρει υπηρεσιακές υπογραφές και την έγκριση του αρμόδιου εισαγγελέα είναι νόμιμο.

Στον Θεόδωρο Δραβίλλα αποδίδεται η τοποθέτηση ότι τα πλήρη στοιχεία απαιτούνται μόνο σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος.

Περαιτέρω ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, εμφανίστηκε να υπογράμμισε ότι επί των ημερών του δεν ενημέρωνε ποτέ τον πολιτικό του προϊστάμενο για θέματα εθνικής ασφάλειας παρά μόνο για τα αποτελέσματα της έρευνας εφόσον προέκυπτε κάτι. Φέρεται δε, να διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ΕΥΠ επί της δικής του θητείας την περίοδο 2012-2015 παρακολουθούσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Σαγιά και Στέργιο Πιτσιόρλα.

Σε σχέση με το ζέον, κατά την αντιπολίτευση ζήτημα της καταστροφής υλικού, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ κατά πληροφορίες έκανε γνωστό ότι πρόκειται για μια στάνταρ διαδικασία. Πρόσθεσε όπως αναφέρεται από τις ίδιες πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη διαδικασία τηρείτο και επί των ημερών του.

Φέρεται να υπογράμμισε πως τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για την τήρηση των αρχείων ανέρχεται στους τρεις μήνες, στην Ελλάδα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κυμαίνεται από τους 6 έως τους 9 μήνες.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ υποστήριξε πως κι επί των ημερών του καταστράφηκε νόμιμα υλικό καθώς είναι συνηθισμένη πρακτική ενώ προσέθεσε πως κατηγορηματικά επί των ημερών του δεν υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ

Φέρεται να απέρριψε μάλιστα τις αντιπολιτευτικές αιτιάσεις τονίζοντας ότι είχε καθήκον εχεμύθειας που του παρείχε τη δυνατότητα της επίκλησης του απορρήτου που ο έκρινε ο ίδιος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεόδωρος Δραβίλλας στην κατάθεση φέρεται να προέβη στην τοποθέτηση ότι για την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, αυτή λάμβανε όταν προέκυπταν στοιχεία από την έρευνα και όχι εκ των προτέρων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Λακωνίας (Photos)

Το νομό Λακωνίας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει το κόμμα, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου. Το κλιμάκιο που...

Γαϊτάνης: Τα ξεπερασμένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν εναλλακτική πρόταση για την Υγεία

«Με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Εκπρόσω...

Φόρτωση άρθρων...