Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Δρυμιώτης: Εκτιμώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί και το ΠΑΣΟΚ θα πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό

Τις προβλέψεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και για το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις έκανε ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

Σε συνέντευξή του στο Liberal, ο πολιτικός αναλυτής εκτίμησε ότι η εκλογή Κασσελάκη δεν αποτελεί κίνδυνο για τον Μητσοτάκη, αλλά για το ΠΑΣΟΚ. 

«Θεωρώ πως για τον Πρωθυπουργό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος... Πιστεύω ότι ο κ. Κασσελάκης είναι μια καλή υποψηφιότητα, απ’ όσο βλέπουμε, αλλά δεν ταιριάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία κανένας δεν θα είχε παραξενευτεί. Πάντως δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. 

Όμως, αυτός που πρέπει να φοβάται περισσότερο είναι ο κ. Ανδρουλάκης. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει λιγότερο ριζοσπαστικός, ήδη αντί για να μιλήσει για αντισυστημισμό είτε για αντισυμβατισμό, θα καλύψει το κενό. Πρόκειται για μια λεκτική παραχώρηση έναντι του ριζοσπαστισμού. Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αφήσει ένα μεγάλο ελεύθερο χώρο στην κεντροαριστερά, τον οποίο πολύ πιθανόν ο Κασσελάκης να τον καλύψει. Δεν θα εκπλαγώ αν στις ερχόμενες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ καταγράψει μονοψήφια ποσοστά».

Ο πολιτικός αναλυτής εκτίμησε ότι θα υπάρξει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θεωρώ πως είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα αποχωρήσουν. Ήδη έχουν αρχίσει οι εσωκομματικές έριδες και η γκρίνια. Μόλις χθες ο κ. Φίλης μίλησε για Τραμπ και Μπέμπε Γκρίλο και ο κ. Σταθάκης επίσης έστρεψε τα βέλη εναντίον του κ. Κασσελάκη. Δεν μπορούν να ταιριάξουν στο ίδιο κόμμα με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα αποχωρήσουν μόνοι τους, είτε θα φτιάξουν νέο κόμμα, είτε ο κ. Κασσελάκης ως «ξενιστής» θα μεταμορφώσει το κόμμα ώστε να μην υπάρχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ για όσους αντιδρούν». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κέλυφος, είχε χαθεί κάθε επαφή με τις ιδέες της Αριστεράς

Για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Καταρχάς για την καθιέρωση της επιστ...

Ο Στέφανος Κασσελάκης γιόρτασε τα γενέθλια του σκύλου του - Η τούρτα, τα κεράκια και η μουσική

Γενέθλια είχαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη καθώς ο σκύλος του, η Φάρλι έγινε τεσσάρων ετών, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να της σβήνει κεράκια σε μία μίνι τού...

Τεμπονέρας: Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει χώρος στο κόμμα για όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της Αριστεράς

«Δεν τίθεται θέμα» για το εάν μένω στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα η προσυνεδριακή δια...

Φόρτωση άρθρων...