Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Δυναμικά συνεχίζονται οι εργασίες του 13ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

Παρασκήνιο

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ «Ελλάδα 2030» με τους 2400 συνέδρους από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στον συνεδριακό διάλογο.

Κατά την έναρξη των εργασιών, παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη, πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των μελών του απερχόμενου Εκτελεστικού Γραφείου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρόεδρος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που χαιρέτισε τις εργασίες του Συνεδρίου.

ΟΝΝΕΔ2

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι Διεθνών Οργανώσεων Νεολαίας και πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Κεντροδεξιών Νεολαιών (IYDU) Michael Dust, η Πρόεδρος του YEPP Lidia Pereira, o Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ από την Κύπρο Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Jong CD&V από το Βέλγιο Kevin Mass, η Αντιπρόεδρος του KNL από την Φινλανδία Heidi Hanhela, η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του MHDZ από την Κροατία  Tea Jerkovic, η τέως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του YFG από την Ιρλανδία Paula Campbell, το μέλος της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του OVP από την Αυστρία Julia Heinrich και ο Project Manager της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο Βασίλης Καρύδας-Υφαντής.

ΟΝΝΕΔ4

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου και του Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κονταδάκη.

Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των Νεολαιών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και συγκεκριμένα, το μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευθύμης Λαμπαδάς και ο επικεφαλής Νέας Γενιάς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γεώργιος Τσούμας.

Στην συνέχεια, σύνεδροι από όλη την Ελλάδα τοποθετήθηκαν στις θεματικές ενότητες:

«Ισότητα για όλους: Κοινωνική αλληλεγγύη, εθελοντισμός και προστασία των δικαιωμάτων»

«Start-ups, καινοτομία και νέα επαγγέλματα στην ψηφιακή εποχή»

Κατά τη διάρκεια των θεματικών, τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Βαγγέλης Λιάκος.

Στο χώρο του Συνεδρίου υπάρχουν περίπτερα από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και συγκεκριμένα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», του Καταφυγίου Ζώων Βύρωνα, του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παπάγου Χολαργού (ΔΑΠΑΧΟ) όπου οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο μπορούν να πληροφορηθούν και να δραστηριοποιηθούν σε εθελοντικές δράσεις.

ΟΝΝΕΔ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Τέτοιες ημέρες γινόμαστε όλοι νέοι, θυμόμαστε τα νιάτα μας ξανά και τους αγώνες που κάναμε  στα πανεπιστήμια και στην κοινωνία για την παράταξη και την πατρίδα μας. Και οι νέοι της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουν  σε κάθε ευκαιρία ότι βρίσκονται πάντα  στην πρωτοπορία των εξελίξεων με τις παρεμβάσεις τους, τις πρωτοβουλίες τους και τη συνεχή δράση τους. Η ΟΝΝΕΔ είναι η ψυχή και η καρδιά της παράταξης.Της παράταξης των δικαιωμένων  ιστορικά επιλογών. Δύναμη πρωτοπορίας, εγγύηση εμπιστοσύνης κυψέλη ιδεών, γνώσης και γόνιμου διαλόγου, η νεολαία που δεν συμβιβάζεται, αλλά διεκδικεί. Ήμουν κι εγώ κάποτε ένας από εσάς. Θυμάμαι και αναπολώ με συγκίνηση τα χρόνια που βρισκόμουν στη θέση σας. Χρόνια σκληρά και δύσκολα ,αλλά χρόνια όμορφα γεμάτα δράση και αγωνιστικότητα, χρόνια που ανέδειξαν και στέριωσαν  φιλίες και σχέσεις ακατάλυτες, χρόνια δικαίωσης των προσπαθειών μας για μια μεγάλη και ισχυρή παράταξη, για δυνατή και περήφανη πατρίδα».

ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ

Γιάννης Μπρατάκος: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, το συνέδριο αυτό να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα, για την οργανωτική και προγραμματική πρόοδο της ΟΝΝΕΔ. Ένα βήμα για την ανάδειξη νέων στελεχών, που θα μπορέσουν να εκφράσουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς αλλά και τις προσδοκίες, τα όνειρα και τα θέλω της νέας γενιάς της Ελλάδας».

Στέλιος Κονταδάκης: «Θέλουμε του νέους ενεργούς πολίτες που να συμβάλλουν συμμετοχικά και συλλογικά στην εξέλιξη της κοινωνίας. Το μέλλον της Ελλάδας είναι η νέα γενιά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...