Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον Τσίπρα - Όμηρος του Πολακισμού ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Όμηρος μιας αδιανόητης αντίληψης του «πολιτεύεσθαι» και των χρόνιων παθογενειών και αγκυλώσεων της Αριστεράς που επενδύει πάντα στο διχασμό και στο μίσος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίζεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αδύναμος να ελέγξει την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος του ως αποτέλεσμα της μεγάλης ανοχής που επιδεικνύει στα φαινόμενα Πολακισμού που πλήττουν διαρκώς την εικόνα της Κουμουνδούρου και απομακρύνουν τους μετριοπαθείς και σκεπτόμενους πολίτες.

Από τη μία πλευρά, ο κ. Τσίπρας ανέχεται τις απίστευτες δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει ο συνεργάτης του από τα Χανιά και από την άλλη σύρεται στη διαγραφή του Κουρουμπλή, χάνοντας την ευκαιρία που του προσέφερε απλόχερα η Κυβέρνηση με την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα να προχωρήσει σε μία ολική αντεπίθεση για το θέμα και τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου στο μέτωπο της πανδημίας.

Η απουσία μιας σοβαρής και ανθεκτικής στρατηγικής στα υψηλά κομματικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την εικόνα Βαβέλ που παρουσιάζει η παράταξη του κ. Τσίπρα με αποκλειστική ευθύνη του ιδίου αποτελούν τις βασικές αιτίες για τις δυσκολίες που καταγράφει διαρκώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση να επιβάλλει τη δική της ατζέντα και κατ’ επέκταση να φέρει σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση.

Αντί λοιπόν να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το momentum και να αξιοποιήσει πολιτικά την τεκμηρίωση των επιστημόνων για όσους νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ, ο πρώην πρωθυπουργός καλείται στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή -σε επίπεδο αρχηγών- να απολογηθεί για μία ακόμη φορά για τις ακραίες συνιστώσες και τις ανοίκειες επιθέσεις στελεχών του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, χάνοντας μια από τις λίγες ευκαιρίες που είχε να διαμορφώσει ένα θετικό επικοινωνιακό κλίμα και να φέρει σε δύσκολη θέση την Κυβέρνηση.

Όλη αυτή η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκορπίσει θλίψη και απογοήτευση τόσο στα μεσαία στελέχη, όσο και στην κομματική βάση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Φόρτωση άρθρων...