Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

Ειδικό Δικαστήριο: Αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από την Τσατάνη

Παρασκήνιο

Αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας υπέβαλε στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, μέσω των δικηγόρων της. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μια από τις πράξεις παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφορά παρεμβάσεις και πιέσεις προς την Γεωργία Τσατάνη την περίοδο που χειριζόταν υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πρόβαλε αντιρρήσεις στο αίτημα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι άμεσα θιγόμενος από τις φερόμενες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού είναι ο εκλιπών επιχειρηματίας και όχι η Γεωργία Τσατάνη. Συνεπώς θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημά της.

Το Ειδικό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ ανακοίνωσε τους πρώτους πέντε μάρτυρες που θα εξετάσει μόλις ξεκινήσει επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία. 

Πρόκειται για τους πολιτικούς Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Ξανθό, Έφη Χριστοφιλοπούλου, καθώς και τους πρώην επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η στρατιωτική ηγεσία έχει αποδείξει την αξία της σε κρίσεις

«Δηλώνουμε απερίφραστα σε κάθε περίσταση ότι η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη όλη τη στρατιωτική ηγεσία, μηδενός προσώπου εξαιρουμένου», δήλωσε ο υπουργός Εθνική...

Eπίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα (Photos)

Στο νομό Λάρισας βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, μαζί με στελέχη της Οργάνωσης. Η επίσκεψη στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί η ΟΝΝΕΔ ανά την Ελλάδα. Στόχος...

Τηλεοπτικές άδειες: Στις 18 Νοεμβρίου το ειδικό δικαστήριο για Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα

Στις 18 Νοεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει το ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Ο πρώην ...