Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από την Τσατάνη

Παρασκήνιο

Αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας υπέβαλε στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, μέσω των δικηγόρων της. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μια από τις πράξεις παράβασης καθήκοντος που αποδίδεται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφορά παρεμβάσεις και πιέσεις προς την Γεωργία Τσατάνη την περίοδο που χειριζόταν υποθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πρόβαλε αντιρρήσεις στο αίτημα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι άμεσα θιγόμενος από τις φερόμενες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού είναι ο εκλιπών επιχειρηματίας και όχι η Γεωργία Τσατάνη. Συνεπώς θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημά της.

Το Ειδικό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ ανακοίνωσε τους πρώτους πέντε μάρτυρες που θα εξετάσει μόλις ξεκινήσει επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία. 

Πρόκειται για τους πολιτικούς Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Ξανθό, Έφη Χριστοφιλοπούλου, καθώς και τους πρώην επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...