Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε η ένσταση της Τουλουπάκη για προσκόμιση εγγράφων που αφορούν τη σύνθεση του δικαστηρίου

Απορρίφθηκε η ένσταση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για προσκόμιση εγγράφων που αφορούν τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών που δικάζει τη υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη, ο εκ των συνηγόρων της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννης Μαντζουράνης διευκρίνισε ότι η εντολέας του ζήτησε να μην υποβάλλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας επί του θέματος της κλήρωσης των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου.

Και αυτό γιατί η Ελένη Τουλουπάκη «θέλει να δικαστεί για να αποδειχθούν οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκε στο πλυντήριο της Novartis για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των δικαστών που θα απαρτίσουν (κληρωθούν) τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου». 

Πάντως, ο Γιάννης Μαντζουράνης ξεκαθάρισε ότι για το επίμαχο θέμα δεν υποβάλλει ένσταση, αλλά ζήτησε να του χορηγηθούν δυο έγγραφα, το ένα είναι η επιστολή που έστειλε ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης στον πρόεδρο της Βουλής και το άλλο τις αναρρωτικές άδειες που του είχαν χορηγηθεί το επίμαχο διάστημα.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση του Γιάννης Μαντζουράνη, που είχε υποβάλλει κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, την περασμένη Δευτέρα. 

Η ένσταση αφορούσε αίτημα με το οποίο ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης από τη Βουλή, ένας δικαστής, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και εάν είναι νόμιμη η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου. Επί της πρότασης της εισαγγελέως αντέδρασαν οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη.

Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη απέρριψε το αίτημα Γιάννη Μαντζουράνη, λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος, καθώς δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Αιχμές Μωραΐτη για βάφτιση Κασσελάκη: «Ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που καβαλάμε εμείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης. Ο γνωστός στιχουργός αναφέρθηκε στην βάφτιση Στέφανου Κασσελάκη ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, όπο...

Φόρτωση άρθρων...