Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Εκλογές: Ποια «ηχηρά» ονόματα μένουν εκτός Βουλής

Σημαντικές αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη φέρνει το αποτέλεσμα των Εκλογών. Το χαμηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει δεκάδες προβεβλημένα στελέχη του εκτός Βουλής.

Στην Α΄ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μόλις τρεις βουλευτές με τον Νάσο Ηλιόπουλο να προηγείται, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να ακολουθεί και τον Νίκο Βούτση να έπεται ενώ με καταμετρημένο το 88% των ψηφοδελτίων μένουν εκτός κοινοβουλίου οι Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ανατροπή υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ καθώς την έδρα της Α΄ Αθήνας που κρατούσε επί χρόνια ο Κώστας Σκανδαλίδης αναλαμβάνει πλέον ο Παύλος Γερουλάνος.

Στο Βόρειο τομέα Αθηνών η Νέα Δημοκρατία αυξάνει κατά δύο τις έδρες με τους Νίκο Παπαθανάση και Άρια Αγάτσα να γίνονται βουλευτές. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως χάνει δύο έδρες.

Προηγούνται στους «σταυρούς» οι Αθηνά Λινού, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ οιΠάνος Σκουρλέτης και Κώστας Ζαχαριάδης μένουν εκτός. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρά το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί καλώντας τους ψηφοφόρους να μην τον στηρίξουν έλαβε πάνω από 2.800 «σταυρούς».

Ανατροπή υπήρξε και στον ΠΑΣΟΚ με την μία έδρα να αλλάζει χέρια και από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μένει εκτός Βουλής, να πηγαίνει στην Μιλένα Αποστολάκη.

Επίσης, εκτός Βουλής μένουν επίσης οι υποψήφιοι της Δυτικής Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη και Πάνος Κουρουμπλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές με το τοπικό ντέρμπι να το κερδίζει η Έφη Αχτσιόγλου έναντι της Ρένας Δούρου.

Στον Νότιο τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 4 βουλευτές έναντι 5 που είχε στην προηγούμενη Βουλή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 82% της καταμέτρησης μένει εκτός ο Γιάννης Μουζάλας όπως και οι Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μαντζουράνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας και Μιθριδάτης.

Στον Πειραιά και με καταμετρημένο το 93% των ψηφοδελτίων οι βουλευτές Νόνη Δούνια και Νίκος Μανωλάκος μένουν εκτός και την θέση τους παίρνουν οι Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκος Βλαχάκος.

Μόλις μια έδρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αν την κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει εκτός ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει σε τρεις τις έδρες της στην Β' Πειραιά αλλά μένει εκτός Βουλής ο παλαιότερος βουλευτής της Γιάννης Τραγάκης.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη σε σταυρούς αναδείχθηκε η Νίνα Κασιμάτη με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο Γιάννη Ραγκούση, ενώ ο Τρύφων Αλεξιάδης που αναδείχθηκε τρίτος μένει εκτός βουλής.

Από την Ανατολική Αττική μένουν εκτός οι νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουρολιάκος καθώς και ο υποψήφιος Βαγγέλης Αντώναρος

Ανατροπή καταγράφεται και στην Αιτωλοακαρνανία καθώς με το 93% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης και Γιώργος Βαρεμένος μένουν εκτός παραχωρώντας την θέση τους στους νέους υποψηφίους Μίλτο Ζαμπάρα και Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Αλλαγή σκυτάλης καταγράφεται στην Βοιωτία με τον Ανδρέα Κουτσούμπα της Νέας Δημοκρατίας και της «καραμανλικής» πτέρυγας να παραδίδει την έδρα στον πρωτοεμφανιζόμενο Ελευθέριο Κτιστάκη.

Αλλαγή σκυτάλης παρατηρείται στον Έβρο με την Αναστασία Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ να παραδίδει στον Μενέλαο Μαλτέζο, στην Εύβοια με τον Μίλτο Χατζηγιαννάκη του ΣΥΡΙΖΑ να χάνει από τον Σίμο Κεδίκογλου του ΠΑΣΟΚ.

Στην Α' Θεσσαλονίκης με το 86% των ψηφοδελτίων ενσωματωμένων μένουν εκτός βουλής ο νυν βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εκλέγεται η Ράνια Θρασκιά με περίπου 900 σταυρούς πίσω από την Κατερίνα Νοτοπούλου που τερματίζει πρώτη.

Στην Λακωνία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σταύρος Αραχωβίτης χάνουν την έδρα η οποία πάει στο ΠΑΣΟΚ και στην Νάγια Γρηγοράκου κόρη του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρέας Ξανθός χάνουν τη μια έδρα που είχαν στο Ρέθυμνο που πάει στο ΠΑΣΟΚ και τον Μανώλη Χνάρη.

Στα Χανιά οι δύο έδρες για την Νέα Δημοκρατία πάνε στην Ντόρα Μπακογιάννη και την Σέβη Βολουδάκη, ενώ αντίθετα μένει εκτός ο Βασίλης Διγαλάκης. Μια έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στον Παύλο Πολάκη.

Στη Φθιώτιδα μένει εκτός από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Οικονόμου, καθώς την έδρα καταλαμβάνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην Αιτωλοακαρνανία μένει εκτός από τη Νέα Δημοκρατία ο Σπήλιος Λιβανός.

Στις Σέρρες από τη Νέα Δημοκρατία εκτός μένει η Φωτεινή Αραμπατζή.

Στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών από τη Νέα Δημοκρατία μένουν εκτός Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γρηγόρης Ψαριανός
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...