Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

Εξεταστική Επιτροπή: Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, η πρώτη σύμβαση της Krikel με το ελληνικό Δημόσιο

Παρασκήνιο

Το 2018 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση της «Krikel» με το ελληνικό Δημόσιο. Αυτό ανέφερε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, Σταμάτης Τρίμπαλης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο μάρτυρας ανέφερε ενώπιον των μελών της επιτροπής πως είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, που αφορούσαν λειτουργικά ζητήματα του συστήματος «Τέτρα».

Παράλληλα, ο Νίκος Τόσκας τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το Predator και πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων - παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛΑΣ που υπεγράφη το 2018 - ενώ ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει τον πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Είχα επικοινωνία με τον κ. Τόσκα για τη δουλειά μου, όχι όμως με τον κ. Δημητριάδη» φέρεται να είπε. Ο εκπρόσωπος της «Krikel» φέρεται να πρόσθεσε πως ποτέ δεν συνεργάστηκε με την ΕΥΠ και πως δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Λαβράνο.

Ακόμα, τοποθετήθηκε και ως προς σύμβαση του Απριλίου του 2021 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με προκαταβολή 4 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια του συστήματος «Τέτρα» για ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. 

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως η προκαταβολή είχε να κάνει με την επείγουσα κατάσταση στο μεταναστευτικό και την ανάγκη άμεσης προμήθειας λόγω αυξημένων ροών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μιχάλης Κατρίνης: «Οι ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψη του, έχουν ονοματεπώνυμο».

Βασικά σημεία συνέντευξης του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλη Κατρίνη στα Παραπολιτικά FM και στη Νίκη Λυμπεράκη Για την υπόθεση της παρακολούθησης του Προέδ...