Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Εξεταστική Επιτροπή: Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, η πρώτη σύμβαση της Krikel με το ελληνικό Δημόσιο

Το 2018 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράφηκε η πρώτη σύμβαση της «Krikel» με το ελληνικό Δημόσιο. Αυτό ανέφερε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, Σταμάτης Τρίμπαλης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο μάρτυρας ανέφερε ενώπιον των μελών της επιτροπής πως είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, που αφορούσαν λειτουργικά ζητήματα του συστήματος «Τέτρα».

Παράλληλα, ο Νίκος Τόσκας τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το Predator και πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων - παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛΑΣ που υπεγράφη το 2018 - ενώ ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει τον πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Είχα επικοινωνία με τον κ. Τόσκα για τη δουλειά μου, όχι όμως με τον κ. Δημητριάδη» φέρεται να είπε. Ο εκπρόσωπος της «Krikel» φέρεται να πρόσθεσε πως ποτέ δεν συνεργάστηκε με την ΕΥΠ και πως δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Λαβράνο.

Ακόμα, τοποθετήθηκε και ως προς σύμβαση του Απριλίου του 2021 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με προκαταβολή 4 εκατομμύρια ευρώ για προμήθεια του συστήματος «Τέτρα» για ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. 

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως η προκαταβολή είχε να κάνει με την επείγουσα κατάσταση στο μεταναστευτικό και την ανάγκη άμεσης προμήθειας λόγω αυξημένων ροών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...