Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Έμφαση στην καθημερινότητα και βάρος στις εξορμήσεις δίνει ο Μητσοτάκης

Με τον ούριο άνεμο που φύσηξε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στις ΗΠΑ και με υψηλό αίσθημα αυτοπεποίθησης από τον θετικό απόηχο της επίσκεψης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει πλέον στροφές στο δύσκολο πεδίο της καθημερινότητας, σε μία περίοδο που η ακρίβεια και το ράλι των τιμών σε ενέργεια και βασικά προϊόντα δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης που τα βγάζει δύσκολα πέρα.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και να αξιοποιήσει την απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες, η οποία στις προηγούμενες εθνικές εκλογές αποτέλεσε το ισχυρό χαρτί του ιδίου για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός για την κυβερνητική παράταξη πως στην πιο κρίσιμη συγκυρία και ενώ ο χρόνος για το άνοιγμα της κάλπης μετρά αντίστροφα, συνεχίζει να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δείχνει υψηλές  αντοχές στα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία που συνδέονται με το πολιτικό κλίμα.

Η μάχη που θα δοθεί το επόμενο διάστημα είναι προς δύο μέτωπα: από τη μία πλευρά θα επιχειρήσει να κερδίσει εκ νέου το πολύτιμο κομμάτι του κέντρου, ενώ από την άλλη να συσπειρώσει τη σκληρή λαϊκή της βάση που αποτέλεσε την ατμομηχανή του εκλογικού αγώνα πολλές φορές στο παρελθόν.

Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές, ενώ οι υπουργοί του αναμένεται να συνδράμουν στην προβολή του κυβερνητικού έργου με στοχευμένες επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, ο κομματικός μηχανισμός έχει πάρει ήδη εμπρός για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά για να καταγράψει δηλαδή το κόμμα πάνω από 38% στις δεύτερες κάλπες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Φόρτωση άρθρων...