Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ενόχληση στην Τουρκία για την ελληνοαμερικανική άσκηση: «Οι ΗΠΑ κάνουν ασκήσεις στην Ελλάδα με τα F-35 που δεν μας δίνουν»

Παρασκήνιο

Tην ενόχληση της Τουρκίας αποτυπώνουν τα ρεπορτάζ των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης για τη μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22».

Στην άσκηση, που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, συμμετέχουν 10 μαχητικά F-35 και 14 μαχητικά F-15.

Τα τουρκικά ΜΜΕ εκφράζουν δυσαρέσκεια που σε μια περίοδο τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι Αμερικανοί προχωρούν σε μια κοινή άσκηση με F-35 τα οποία δεν δίνουν στην Τουρκία.

Στην τηλεόραση του Haber Global σχολίασαν με αρνητικό τρόπο ακόμα και το όνομα της άσκησης «Οργή του Ποσειδώνα», καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών.

«Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35 τα οποία δεν μας τα έδωσαν», «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία «Η οργή του Ποσειδώνα». Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών», ανέφερε η Σαγνιούρ Τεζέλ παρουσιάστρια του ΗΑΒΕR GLOBAL.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Φόρτωση άρθρων...