Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Επαναφέρει το δόγμα «νόμος και τάξη» η Κυβέρνηση

Παρασκήνιο

Καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επαναφέροντας τα τελευταία εικοσιτετράωρα το δόγμα «νόμος και τάξη».

Τα τελευταία κρούσματα βίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης διέγειραν τα ανακλαστικά του πρωθυπουργικού γραφείου και αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα των εξελίξεων για να ενεργοποιηθεί ο ψηφισμένος νόμος που περιλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η προστασία των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών από τους μπαχαλάκηδες και από άλλες παραβατικές συμπεριφορές και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων συνιστούν μια σημαντική πρόκληση για τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία σε όλους τους τόνους έχει διακηρύξει πως τα φαινόμενα αυτά δεν θα γίνουν ανεκτά από εδώ και στο εξής.

Έχοντας την κοινωνία στο πλευρό της, η Κυβέρνηση επιχειρεί πλέον φυγή προς τα εμπρός με την εφαρμογή του νόμου, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους πολίτες της και τους φόρους που καταβάλουν σε ετήσια βάση.

Όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω και αυτό είναι μια δέσμευση που έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός όχι μόνο απέναντι στο λεγόμενο δεξιό ακροατήριο, αλλά και σε όλους τους νοήμονες πολίτες που αναζητούν το μέτρο και τη λογική στην καθημερινότητα τους.

Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένονται να οξυνθούν το επόμενο διάστημα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία ξεκάθαρη σύγκρουση δύο κόσμων, του «χθες» με το «αύριο» της «προόδου» με τη «συντήρηση» και της «λογικής» με τον «απόλυτο παραλογισμό».

Όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές, η αποκατάσταση της κανονικότητας στα πανεπιστήμια αναμένεται να επιφέρει πολιτικά οφέλη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα Ευρώπης και ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα»

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με τ...

Φόρτωση άρθρων...