Δευτέρα
08 Αυγούστου 2022

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Ρόδο (Photos)

Παρασκήνιο

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση των κλιμακίων του κυβερνώντος κόμματος, ήταν το νησί της Ρόδου. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, συνοδευόμενοι από τους Βουλευτές Λάκη Βασιλειάδη, Γιάννη Μελά και Κατερίνα Μονογυιού, τους βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Δωδεκανήσου και την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από το κυβερνητικό και κομματικό κλιμάκιο, επισκέφθηκε τη Νέα Γέφυρα Κρεμαστής , πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκου, το Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ενώ είδε την εξέλιξη τω έργων αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων και έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, επισκέφθηκε τη νέα μαρίνα Ρόδου, είδε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας αναψυκτικών ΑΒΕΕ και συνομίλησε με πολίτες στην πλατεία Αφάντου.

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Ρόδο

Στις δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε: «Η Ρόδος έχει έναν τεράστιο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, τον οποίο αξιοποιεί με τον βέλτιστο τρόπο, με σεβασμό στην ιστορία και τους κατοίκους της. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε παραδείγματα τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε σε εθνική κλίμακα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και στους εκπροσώπους όλων των φορέων της περιοχής για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Ως κεντρικό κράτος, θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι μπορούμε να λειτουργήσουμε ως αρωγοί».

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Ρόδο

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, είδε από κοντά τα έργα αποκατάστασης στο Φρούριο Αγίου Νικολάου, που χρηματοδοτούνται από το ταμείο ανάκαμψης, καθώς και τα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο του νεοκλασικού σχολείου της Μεσαιωνικής Πόλης.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας: «Επισκεφτήκαμε με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας τη Ρόδο προκειμένου συζητήσουμε με τις αρχές και τους φορείς του νησιού τα προβλήματα της περιοχής και να παρακολουθήσουμε την πορεία των έργων που χρηματοδοτούνται από το ταμείο ανάκαμψης και βρίσκονται σε εξέλιξη. Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στηρίζουμε απόλυτα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχουμε άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές ενώ προσπαθούμε να λύσουμε χρόνια προβλήματα όπως το θέμα στέγασης των φοιτητών.

Αποτελεί βασική μας πεποίθηση ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας διαθέτει τα δικά της οικοσυστήματα καινοτομίας, ανάπτυξης και προόδου. Μέσα από τις επισκέψεις μας σε όλη την επικράτεια, θέλουμε να έρθουμε σε επαφή, να αλληλεπιδράσουμε με αυτές τις καλές πρακτικές και να δούμε πώς μπορούμε να τις ενισχύσουμε, αλλά και να γίνουμε εμείς καλύτεροι μέσα από αυτές».

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Ρόδο

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους της κοινότητας. Η ίδια δήλωσε: «Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο, η  πανέμορφη Ρόδος συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, τα ορεινά χωριά με τους παραθαλάσσιους οικισμούς, τα κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με τα παραδοσιακά καταλύματα σχηματίζοντας έναν ασυναγώνιστο προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη.

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Ρόδο

Μάλιστα, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση καθώς είναι ο πιο βιώσιμος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της DiscoverCars.com, με τη Σαντορίνη να έρχεται τέταρτη υπόψιν. Με βάση την παγκόσμια ατζέντα για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο πλαίσιο εφαρμογής  της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του προγράμματος “Build Back Better” για την Ευρώπη, η Ρόδος επελέγη από την TUI για  να πρωταγωνιστήσει ως τουριστικός προορισμός  στη δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς,  πράσινη ψηφιακή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ένας δε από τους στόχους της εν λόγω πρωτοβουλίας, του Colab Project της TUI, είναι η δημιουργία ενός μοντέλου βιώσιμου τουρισμού του μέλλοντος, η οποία θα μπορεί ως εμπειρία να μεταφερθεί και σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς».

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Ρόδο

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Προέδρου της Έφης Χαραλαμποπούλου και με την παρουσία  κομματικών στελεχών από όλο τον νομό.

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στη Ρόδο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Για άθλια fake news κάνει λόγο ο Νίκος Ρωμανός και προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη

«Η άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση είναι ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στο...

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Έξι απαντήσεις για την άρση απορρήτου – H διαδικασία

Πολιτικές εξελίξεις έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Αύριο, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε δήλωση σχετικά με την υπόθεσ...