Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Επίσκεψη στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Μεγαρέων – Δωρεά βιβλίων για τη δημιουργία νέας βιβλιοθήκης

Παρασκήνιο

Στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων και επισκέψεων κοινωνικού χαρακτήρα που πραγματοποιεί η ΟΝΝΕΔ, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Ορφέας Γεωργίου επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Μεγαρέων για τα εγκαίνια της νέας του βιβλιοθήκης. Στη δημιουργία της βιβλιοθήκης κομβική ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα.

Η βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται με βιβλία ιστορικού και λογοτεχνικού περιεχομένου δωρεάς της Νέας Δημοκρατίας ως μια συμβολική πράξη της έμπρακτης στήριξής της στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Σχολείου.

2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της Οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Σχολείου και να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημήτριο Μποϊντά, με καθηγητές, καθώς και με κάποιους από τους εκπαιδευόμενους.

Απώτερος στόχος του Σχολείου, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα βοηθήσουν στην κοινωνική – οικονομική ένταξη και ανέλιξή τους και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ του Δήμου Μεγαρέων στα πλαίσια ενίσχυσης των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών και της παιδείας εν γένει, στης οποίας την πρόσβαση δεν περισσεύει κανείς με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

3

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, αφού επιβράβευσε το καταρτισμένο εκπαιδευτικό και επιστημονικό δυναμικό και εξήρε την προθυμία των εκπαιδευόμενων, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η εθελοντική δράση και η ενίσχυση της Παιδείας είναι στάση ζωής για την ΟΝΝΕΔ.

«Οι ευκαιρίες για μάθηση, γνώση και προσωπική ανάπτυξη δεν σταματούν ποτέ. Θέλουμε και οφείλουμε λοιπόν, να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση, αγκαλιάζοντας τέτοιες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που απαντούν σε υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα. Οφείλουμε να δημιουργούμε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές. Να φτιάχνουμε βιβλιοθήκες εκεί που άλλοι τις γκρεμίζουν», τόνισε ο Ορφέας Γεωργίου.

5

Το παρών στην επίσκεψη έδωσαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Κώτσηρας, ο Συντονιστής Διαγραμματειακού της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δυτικής Αττικής Γιάννης Σωτηρίου και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Μελέτης Κοροβέσης, Δημήτρης Μάγγελ, Κατερίνα Ακριτίδη, Χαράλαμπος Κανόγκας, Γιάννης Αναγνώστου και Πορφυλένια Κανελλοπούλου και οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ Μεγάρων Γιάννης Δρένης και Νίκος Μακρής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Φόρτωση άρθρων...