Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ «στο καταφύγιο του Σωκράτη» του Δήμου Αθηναίων

Παρασκήνιο

Τις εγκαταστάσεις του χώρου προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων  «το Καταφύγιο του Σωκράτη»,  επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου,συνοδευόμενος από την Συντονίστρια για θέματα Φιλοζωΐας της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Δώρα Λοϊζου και μέλη του εκτελεστικού γραφείου.
Εκεί τους υποδέχθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων Σεραφίνα  Αβραμίδου, καθώς και εργαζόμενοι του καταφυγίου. Ο πρόεδρος Ορφέας Γεωργίου και τα μέλη της οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις και να ενημερωθούν για το έργο του καταφυγίου. 

Υπό αυτό το πρίσμα η ΟΝΝΕΔ παρέδωσε σκυλοτροφές  για τους τετράποδους φίλους, ενώ τα στελέχη της Οργάνωσης υπογράμμισαν πως θα επιστρέψουν προσφέροντας εθελοντικά σε σταθερή βάση.

Στο καταφύγιο φιλοξενούνται περίπου 100 ζώα, εκ των οποίων το 90% προέρχονται από εγκατάλειψη. Στο χώρο φιλοξενούνται μόνο σκυλιά, ωστόσο υπάρχει μέριμνα για κτηνιατροφαρμακευτική  περίθαλψη και  στείρωση για όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Η Κυρία Αβραμίδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάθε Κυριακή πραγματοποιείται Open Day με σκοπό την υιοθεσία αδέσποτων ζώων και ότι προσωπικό της όνειρο αποτελεί στο μέλλον να μην είναι απαραίτητη η ύπαρξη καταφυγίων καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον αδέσποτα ζώα. 

οννεδ3

Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδεψαν στην επίσκεψη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Μιχάλης Νίκας, ο Υπεύθυνος ΜΑΚΙ Παναγιώτης Κόλλιας, ο αν. Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Γεώργιος Χαραλαμπάκος, η αν. Υπεύθυνη Πολιτικής Ακαδημίας Φλώρα Μαλασίδη, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Α΄ Αθηνών Στέργιος Σπάσος.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου μετά την επίσκεψη δήλωσε: 

«Η προσπάθεια που γίνεται εδώ, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε εκατοντάδες άλλες φιλοζωικές εγκαταστάσεις ανά την Επικράτεια, είναι σπουδαία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους  που που έχουν δημιουργήσει ένα φιλόξενο χώρο αγάπης για τα αδέσποτα ζωάκια. Η προστασία τους είναι δείγμα πολιτισμού και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτοί που αυστηροποίησαν τον ποινικό κώδικα σχετικά με την κακοποίηση των ζώων, αλλά και θεσμοθέτησαν την ηλεκτρονική καταγραφή των αδέσποτων ζώων, την αναβάθμιση των καταφυγίων και την σταδιακή μείωση των ζώων που βρίσκονται στο δρόμο μέσω προγραμμάτων διαρκών στειρώσεων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...