Σαββάτο
08 Οκτωβρίου 2022

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας και Ακρόπολης

Παρασκήνιο

Τα Αστυνομικά Τμήματα Ομόνοιας και Ακρόπολης επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από την Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη.

Στο ΑΤ Ομονοίας τα στελέχη του κόμματος υποδέχτηκε ο Διοικητής του ΑΤ Μάριος Βασιλακόπουλος, με τον οποίο ο Γραμματέας συνομίλησε για τα ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας, τα νέα οχήματα που προστέθηκαν στο στόλο του ΑΤ, την αύξηση των περιπολιών στο Κέντρο της Αθήνας, τις αυξημένες απαιτήσεις των τμημάτων του κέντρου της πόλης αλλά και την λειτουργία ενός από τα πέντε επιχειρησιακά κέντρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας του Λεκανοπεδίου, που ιδρύθηκαν το 2021 και το οποίο βρίσκεται στο χώρο του τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γραμματέας βρέθηκε στο χώρο του επιχειρησιακού κέντρου κατά της ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώθηκε από την αρμόδια υπαστυνόμο για τα περιστατικά που φτάνουν εκεί και τον ολιστικό τρόπο με τον οποίο συνδράμει η ΕΛ.ΑΣ τα θύματα, με ταυτόχρονη ψυχολογική υποστήριξη και παραπομπή τους σε ξενώνες φιλοξενίας σε ανοιχτή επικοινωνία με το 15900.

iz3

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, ένα τμήμα το οποίο έχει στη δικαιοδοσία του αρκετές από τις περιοχές του κέντρου οι οποίες και λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, έχουν ιδιαίτερα μεγάλες ανάγκες. Ο Αν. Διοικητής του Τμήματος Στέφανος Μπουραλέξης τόνισε πως το τμήμα έχει ενισχυθεί σε προσωπικό και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε Δήμους της Αττικής, αλλά και νομούς όλης της χώρας, έχει βρεθεί σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε κάθε μας επίσκεψη σε Αστυνομικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα, θεωρούμε χρέος μας να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξή μας στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν γίνει βήματα προόδου στον τομέα της ασφάλειας αυτά τα τρία χρόνια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και σε στελεχιακό δυναμικό, όπως και σε υποδομές. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ακόμα προβλήματα και είμαστε εδώ, σε κάθε γειτονιά, για να τα καταγράψουμε και να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην επίλυσή τους. Είμαστε εδώ, κοντά στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και δίπλα στους πολίτες που ζητούν την ασφάλεια και την εφαρμογή του νόμου. Έχουμε δει πολλές φορές πολιτικούς συγκεκριμένου πολιτικού χώρου να βασίζονται σε μεμονωμένα περιστατικά και να στοχοποιούν σύσσωμη την Ελληνική Αστυνομία. Να μιλούν για δήθεν αστυνομοκρατία, για υπέρμετρη βία, κάτι που κάθε άλλο παρά αλήθεια είναι για τη χώρα μας. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν και να καλλιεργούν με προπαγανδιστικές τακτικές την πόλωση, ειδικά για ευαίσθητα ζητήματα ιδιαίτερης ποινικής απαξίας και κοινωνικής σημασίας όπως τις τραγικές περιπτώσεις άγριων δολοφονιών σε βάρος γυναικών, εκείνοι που επί των ημερών τους θέσπισαν στον Ποινικό Κώδικα ως εναλλακτική ποινή στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας την πρόσκαιρη κάθειρξη, αντί για την ισόβια που ίσχυε ως μόνη ποινή μέχρι τότε και ισχύει ξανά σήμερα. Οι γυναικοκτονίες δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι χρέος των Αρχών να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα όλες τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία με την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών με τη δέουσα προσοχή.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε από κοντά το σημαντικότατο έργο της Αστυνομίας και γι’ αυτό το θέμα».

iz3

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν, ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής και Υποδιοικητής της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών Αριστομένης Ζούζουλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος Μιχάλης Κυρούσης, ο πολιτευτής της Α’ Αθηνών Δημήτρης Ιατρίδης και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρος- Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα και Κωνσταντίνα Κόλλια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα και η θετική ανταπόκριση, ΣΥΡΙΖΑ και έλλειψη προτάσεων, η αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης

- Το πρώτο ραντεβού των ηγετών της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας στην Πράγα άφησε θετικές εντυπώσεις στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Η Ευρώπη επιχειρεί μέσα από νέα εργαλεία σ...

Μεγάλη συγκέντρωση Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλο το μήκος των συνόρων, γιατί «κόλλησε» ξανά η μεταβίβαση του OPEN, σαρώνει ο Χρυσοχοΐδης  στην Δυτική Αθήνα

Επειδή υπάρχουν ακόμη και σήμερα διάφοροι εγχώριοι δημοσιολογούντες, που επιμένουν πως και αυτή την φορά ο Ερντογάν απλά θα γαβγίζει και δεν θα τολμήσει να προχωρήσει σε επιθετική ...