Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Eπίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα (Photos)

Παρασκήνιο

Στο νομό Λάρισας βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, μαζί με στελέχη της Οργάνωσης. Η επίσκεψη στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί η ΟΝΝΕΔ ανά την Ελλάδα.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η αλληλεπίδραση με νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, η ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και η παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και της επίδρασής του στην εξέλιξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση «Γεωργικά Εφόδια Θεσσαλίας»

Ο Δημήτρης Τσαλίκης και ο Κωνσταντίνος Καλόγερος ανέλαβαν να συνεχίσουν την επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1978 και ναδραστηριοποιηθούν στη χονδρική και λιανική πώληση λιπασμάτων, ειδών μελισσοκομίας και κηπουρικής. Πρόκειται για μια επιχείρηση δεύτερης γενιάς, ενώ, όπως επισήμαναν οι νεαροί ιδιοκτήτες της επιχείρησης, στόχος τους είναι, να βοηθήσουν στην καλλιέργεια μιας οικολογικής – περιβαλλοντολογικής συνείδησης στον νέο Έλληνα παραγωγό.

Eπίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα

Επόμενος σταθμός ήταν η εταιρία «ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.». Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και συνομίλησαν με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας και αντιπρόεδρο ΣΘΕΒ, Γιώργο Καρκανιά. 

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1980 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Προβλημάτων. 

Ο κ. Καρκανιάς συνομίλησε με τα στελέχη της οργάνωσης για τους στόχους και τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασης της επιχείρησης, ενώ μαζί με τα στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας παρουσίασαν ένα καινοτόμο έργο βιολογικού καθαρισμού το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μαυροβούνιο.

Eπίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα

Έπειτα, σειρά είχε η επιχείρηση «kantines.com», μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς η οποία συνεχίζει μια παράδοση 30 και πλέον χρόνων στην κατασκευή και διαμόρφωση καντινών και κάθε είδους κινητού και μη εστιατορίου, έχοντας κατορθώσει να κατέχει σήμερα το 86% της παραγωγής στην Ελλάδα. Τα στελέχη της οργάνωσης υποδέχτηκε στις νέες εγκαταστάσεις της επιχείρησης ο 39χρονος ιδιοκτήτης κ. Σκρέτας. «Η αδιάκοπη προσπάθεια για συνεχή βελτίωση των προϊόντων, αποτελεί τη φιλοσοφία μας και το κύριο μέλημα μας, ενώ ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός πωλήσεων και εξαγωγών αποδεικνύει την αξεπέραστη ποιότητα των αντικειμένων και μας δικαιώνει», τόνισε ονεαρός ιδιοκτήτης.

Επόμενος σταθμός ήταν το «Κέντρο δια βίου μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ». Οι αδελφοί Γιώργος και Χρήστος Ρώμνιος, καθώς και ο Μιχάλης Τριανταφύλλου, ίδρυσαν το 2013, σε πολύ νεαρή ηλικία, το κέντρο με στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενηςεπαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε άνεργους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και άτομα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Κατά την ξενάγηση των στελεχών στις αίθουσες του κέντρου, οι ιδιοκτήτες αναφέρθηκαν στους στόχους και το όραμά τους. Επισήμαναν δε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πως η προώθηση και υποστήριξη στην απασχόληση ατόμων που ολοκληρώνουν τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, αποτελεί βασικό τους στόχο.

Eπίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο νομό, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ συνόδευσαν οι βουλευτές του νομού Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου καθώς και ο εκπρόσωπος του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου Βασίλης Τζουρμακλιώτης, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Βασίλη Πινάκα, τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Ηλία Σουφλιά και τον πρόεδρο ΣΘΕΒ και ιδιοκτήτη των «ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.» και  «ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ», δύο τοπικών επιχειρήσεων δεύτερης γενιάς, Γιώργο Ρουπακιά.

Η επίσκεψη του προέδρου στο νομό Λάρισας ολοκληρώθηκε με μία συζήτηση με τα στελέχη της τοπικής οργανωτικής δομής της ΟΝΝΕΔ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη νέας γενιάς αγροτική παραγωγή. Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας. Υπογράμμισαν, ακόμη, την ανάγκη δραστηριοποίησης ακόμη περισσότερων νέων ανθρώπων της περιοχής στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής όπως η κτηνοτροφία, η γεωργία και η ξυλεία.

Eπίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Λάρισα, έχω τη χαρά να έχω γνωρίσει από κοντά νέους ανθρώπους που με όρεξη και έμπνευση έχουν εξελιχθεί ο καθένας στον τομέα του. Ανθρώπους που ανέλαβαν οικογενειακές επιχειρήσεις, θέλησαν να τις εκσυγχρονίσουν και να τις εξελίξουν, και τα κατάφεραν. Θέλουμε στις επισκέψεις μας σε όλη την Ελλάδα να συναντούμε ανθρώπους της αγοράς και επιχειρήσεις που ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή και την τοπική οικονομία, και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Ανθρώπους που δίνουν προοπτικές ανάπτυξης ως μέρους ενός συνόλου, προς όφελος όλων. Στόχος μας είναι η πραγματοποίηση δράσεων όλων των οργανώσεων της περιφέρειας, που θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και τις ανάγκες της. Ηκυβέρνηση έχει αποδείξει πως στηρίζει τους ανθρώπους που θέλουν να δουν τη χώρα τους να προκόβει και είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

Στην περιοδεία στον νομό Λάρισας παρευρέθηκαν το μέλος ΠΕ ΝΔ Αχιλλέας Κέλλας, ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Φάνης Πασχάλης, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Λάρισας Χρήστος Μαϊμουλιώτης, ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου, ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Δημήτρης Πουλιάνος, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Ψαριανός, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Λάρισας Νίκος Ρεβήσιος, Γιώργος Αλεξίου, Αλέξανδρος Τσάτσος, Γιάννης Γρηγορίου, Παναγιώτης Μωυσίδης, Ευαγγελία Λανάρα, Αγαθή Γκουνιαρούδη, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Λάρισας Αντώνης Κούτρας και Αλέξανδρος Καλλίνος , ο Γραμματέας Δ.Α.Π- ΝΔΦΚ Λάρισας Κωνσταντίνος Λιούντρης  και μέλη Δ.Α.Π Λάρισας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Αιχμές Μωραΐτη για βάφτιση Κασσελάκη: «Ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που καβαλάμε εμείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης. Ο γνωστός στιχουργός αναφέρθηκε στην βάφτιση Στέφανου Κασσελάκη ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, όπο...

Φόρτωση άρθρων...