Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Χίο

Παρασκήνιο

Επίσκεψη στο νησί της Χίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, συνοδευόμενος από το γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζή Σωτηρίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούνται ανά την επικράτεια που ως σκοπό έχουν τη διαρκή επαφή με νέους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου επισκέφθηκε τη σχολή Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, όπου συνάντησε το Διοικητή Γιάννη Μάργαρη και εκπροσώπους σπουδαστών της σχολής και συζήτησε μαζί τους για την ιδιαίτερη σημασία της ανάπτυξης του κλάδου της Ναυτιλίας που αποτελεί «ναυαρχίδα» για την ελληνική οικονομία.

Yex

Στη συνέχεια, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Χίου, όπου συνάντησαν τον Αστυνομικό Διευθυντή και Ταξίαρχο Γιώργο Κεβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χίου, Κυριάκο Κοτανίδη. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους συνοριοφύλακες, να ενημερωθεί για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και να καταγράψει τα προβλήματα που συχνά δυσχεραίνουν το έργο τους.  

Επόμενος σταθμός για τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ αποτέλεσε το Ελαιοτριβείο «Ξενάκης». Ο νεαρός ιδιοκτήτης Γιώργος Ξενάκης, ο οποίος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση τέταρτης γενιάς, συνεχίζει με μεράκι την οικογενειακή παράδοση της παραγωγής ελαιολάδου για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ μετέβη στην τοπική βιομηχανία Φρέσκιας Μπύρας Χίου «Chios Beer», η οποία παράγει τα προϊόντα της από το 2012 και ενημερώθηκε για τις προκλήσεις δημιουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης και τις δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων της.

Η επίσκεψη των στελεχών της Οργάνωσης στη Χίου ολοκληρώθηκε με τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Χίου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου.

Στην διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον  Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, την Αντιπρόεδρο του Ζαππείου Μεγάρου Μαριάνθη Καφετζή, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Χίου Λευτέρη Μπλάτζιο και τον Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Κώστα Τρομπούκη.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο νησί της Χίου, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χίου Χρήστος Κίτσος, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Επιστημονικών Φορέων & Παραγωγικών Τομέων Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΜΑΚΙ Βασίλειος Κίτσος, ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου Ηλίας Παπαδημητρίου, καθώς και μέλη της ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου.

Yex

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε:
«Με το νησί της Χίου ξεκινάμε ένα κύκλο στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Η Χίος είναι ένα νησί που έχει τις προοπτικές να αναπτυχθεί και να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην οικονομία της χώρας, λόγω της πολύχρονης παράδοσης στη ναυτιλία.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ερχόμαστε επαφή με τους νέους ανθρώπους σε όλη τη χώρα και να καταγράφουμε τις ιδέες και τις ανάγκες τους σε όποιο τομέα και αν εκείνοι δραστηριοποιούνται. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ένα τόπο από κοντά και να βλέπεις τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θεσμοθετήσει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο  για τα θέματα της νησιωτικότητας και έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη σε κάθε σημείο του χάρτη της Ελλάδας.»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Φόρτωση άρθρων...