Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Επιτακτική ανάγκη οι δομικές αλλαγές αλά Πιερρακάκη στο Κράτος

Οι δομικές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό το συντομότερο δυνατόν συνιστούν πλέον επιτακτική ανάγκη, όπως αποδείχθηκε από το πρόσφατο φιάσκο σε επίπεδο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια διαχείρισης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» το τελευταίο σαρανταοκτάωρο.

Η σημερινή Κυβέρνηση έχοντας στο τιμόνι ένα μεταρρυθμιστική Πρωθυπουργό έχει αποδείξει σε άλλους τομείς ότι μπορεί να πετύχει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές προς όφελος του πολίτη, αλλάζοντας άρδην την εικόνα της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπου η Ελλάδα μέσα σε δυόμισι χρόνια έχει κάνει άλματα προς αυτή την κατεύθυνση με επιδόσεις που θα ζήλευαν και άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες, λαμβάνοντας παράλληλα και δικαίως τα εύσημα από τις Βρυξέλλες και τους συμμάχους στην Ε.Ε.

Το μοντέλο της ψηφιακής σύγκλισης μπορεί και πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τα άλλα νευραλγικά πόστα της κρατικής μηχανής, στα οποία επιβάλλεται το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές για να πετύχει υψηλή ανθεκτικότητα, εύρυθμη λειτουργία και κατ’ επέκταση αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα.

Η αξιοποίηση και άλλων μεγάλης αξίας σοβαρών τεχνοκρατών με θητεία και κοινωνική λογοδοσία στο τέλος της διαδρομής, αποτελεί το αντίδοτο στον άκρατο κομματισμό, θύλακες του οποίου συνεχίζουν να αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα με τις παραπάνω κινήσεις επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στο συντονισμό σε επιχειρησιακό επίπεδο και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων να ακολουθούν πιστά το σχετικό manual με τη σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφεύγοντας ταυτόχρονα πειραματισμούς και άλλες άσκοπες ή σκόπιμες ενέργειες, προκειμένου να προστατέψουν τον εαυτό τους αδιαφορώντας για τη συνολική κυβερνητική εικόνα.

Εν κατακλείδι, η σημερινή Κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση για να "σπάσει αυγά", φτάνει αυτό να το αποδείξει στην πράξη σε όλα τα ευαίσθητα πεδία άσκησης της πολιτικής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Βελόπουλος για επίθεση Φλώρου: Αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γ...

Αυτιάς: Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, όμως είμαι πρώτος στις καρδιές των ανθρώπων

Για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο, αλλά και για τα σχόλια που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για την υποψηφιότητά του μίλησε μεταξύ άλλων στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υποψήφ...

Φόρτωση άρθρων...