Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Επιτροπή PEGA: Δημόσιος εξευτελισμός και πάνδημο «κράξιμο» για τον Παπαδημούλη (εικόνες)

Παρασκήνιο

Συνέχεια είχε το «άδειασμα» εκ μέρους του Ολλανδού ευρωβουλευτή και προέδρου της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζερόν Λέναερς, που ασχολείται με το θέμα των παρακολουθήσεων και των παράνομων επισυνδέσεων, στον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Λέναερς μετά τις οργισμένες απαντήσεις που έδωσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια δημιουργίας «πολιτικών εντυπώσεων για εσωτερικούς λόγους», τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη για τον νέο ισχυρισμό του Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τις «αποφάσεις» της επιτροπής να ταξιδέψει αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα.

«Εμπρός κ. Παπδημούλη κάντε έλεγχο με τους συντονιστές της πολιτικής σας ομάδας αν το πρόγραμμα ετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της επιτροπής PEGA. Αν είστε δεσμευμένος στο φως και την αλήθεια, δεν έχω αμφιβολία ότι θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη χωρίς καθυστέρηση» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Λέναερς μετά την νέα ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επισύναψε και δύο έγγραφα, υποστήριζε ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης των μελών της επιτροπής PEGA το ετοίμασε ο πρόεδρός της μαζί με τους συντονιστές. «Εσείς το στείλατε στο Προεδρείο του ΕΚ για έγκριση της αποστολής.Όλα στο φως!» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση του προέδρου της επιτροπής PEGA προκλήθηκε από την ανάρτησή του Δημήτρη Παπαδημούλη, το απόγευμα της Δευτέρας (3/10), σύμφωνα με την οποία μέλη της επιτροπής έρχονται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου και ζητούν να δουν, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

«Καλά νέα: Η Επιτροπή θα δει όσους η ΝΔ αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική της Βουλής» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι η απόφαση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο της Ευρωβουλής.

Οι ισχυρισμοί του κ. Παπαδημούλη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Ολλανδού ευρωβουλευτή ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ήταν όχι μόνο επικριτικός αλλά και αποκαλυπτικός για τις... αποφάσεις της επιτροπής PEGA.

«Είναι ντροπιαστικό που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζερόν Λέναερς και κατέστησε σαφές ότι η Επιτροπή δεν έχει προσεγγίσει εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, για να τους συναντήσει κατά τη διάρκεια της αποστολής της.

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής σημειώνει επίσης ότι μετά την διαρροή του κ. Παπαδημούλη η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να επανεκτιμήσει πώς θα προχωρήσει η αποστολή της.

papadimoulis

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Φόρτωση άρθρων...