Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Επιτυχημένη παρουσία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Συνέδριο των European Democrat Students

Παρασκήνιο

Στο Summer University του EDS συμμετείχε η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με επικεφαλής τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Σακελλάρη, ενώ το παρών έδωσε και ο αναπληρωτής υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Κεσίδης. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε 27-31 Ιουλίου στην Κύπρο, με θέμα τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της πρωτοβουλίας REPowerEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες Φοιτητές (European Democrat Students) αποτελούν τη φοιτητική νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μέλη της είναι όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες συνδέονται με τα εθνικά κόμματα – μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παραμένει η μεγαλύτερη οργάνωση στο EDS με τα περισσότερα μέλη και τις περισσότερες νίκες σε φοιτητικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου εκλέχθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νίκος Θεοδοσιάδης αναδείχθηκε Co-chair του Working Group «Οικονομία και Εμπόριο», το οποίο θα προωθήσει ιδιαίτερα κομβικές πολιτικές σε μια κρίσιμη περίοδο.

Κεντρικοί άξονες του συνεδρίου ήταν η ενεργειακή κρίση, η πράσινη μετάβαση και το αυξημένο κόστος ζωής στην Ευρώπη. Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις τους στα κρίσιμα αυτά ζητήματα, προβάλλοντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι εκπρόσωποι της οργάνωσης υποστήριξαν με θέρμη την επείγουσα πρόταση, που υπέβαλε η ΦΠΚ Πρωτοπορία για την παράνομη κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο και την αυξανόμενη επιθετικότητα κατά της Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι η οργάνωση στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και πάντοτε δίπλα στους συμπολίτες μας στην Κύπρο.

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Είναι μεγάλη επιτυχία μέλη της φοιτητικής μας παράταξης, της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, να αναδεικνύονται σε σημαντικές θέσεις στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια και γι΄ αυτό θέλω να συγχαρώ θερμά το Νίκο Θεοδοσιάδη. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι κινήσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας μας διεθνώς, καθιστώντας την ξανά πρωταγωνίστρια, έναν ισχυρό σύμμαχο για την ευρωπαϊκή οικογένεια στην περιοχή της Μεσογείου, που υπερασπίζεται με την παρουσία της το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές θέσεις. Στην ΟΝΝΕΔ και στην ΔΑΠ ΝΔΦΚ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, θα συνεχίσουμε να έχουμε δυνατή φωνή προωθώντας πολιτικές που στόχο έχουν να βελτιώνεται η καθημερινότητα των νέων συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

To... θαύμα του Κασσελάκη με τον «σταυρό από λάδι στη βάφτιση», το ευχαριστώ του Γεωργιάδη και οι αιχμές Πολάκη

Αρκετή συζήτηση έχουν προκαλέσει τόσο οι θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, υπέρ της θρησκείας και της εκκλησίας όπως εκφράστηκαν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ όσ...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Φόρτωση άρθρων...